Wednesday, June 26, 2013

:: Helllooo setelah lama menyepi ::

dah lama menyepi...malas sangat rasenye nak update blog ni....sebabnya?????

syukur alhamdulillah apa yang diimpikan menjadi kenyataan...Allah mendengar rintihan hati aku selama ni yang terlalu ingin dan rindukan pengalaman mengandung buat kali ke-3.....memula dapat keputusan UPT memang rasa macam mimpi.....rasa macam tak percaya dengan apa yang ada depan mata......tapi simptom-simptom yang jelas nyata menyedarkan aku yang aku sebenarnya tak bermimpi....Allah tau masa yang tepat patut aku hadapi sekali lagi nikmat dan kenangan indah ini....

aku dapat tahu aku pregnant masa bulan april yang mana aku memang tak ambil pusing sebenarnya memandangkan period aku memang tak pernah regular plus aku tak nak menaruh harapan yang tinggi since aku dah banyak kali kecewa dan mencuba....bila dah ade pengesahan dari klinik yang mane memang aku mengandung aku rasa sangat-sangat bersyukur....aku buat appointment dengan gynea yang aku selalu jumpa di Columbia Asia Seremban.....dengan harapan doc ni akan memberikan aku kepastian yang lebih menggembirakan aku....

Isnin tu 25/3/2013 aku pergi jumpa gynea....scan punya scan doktor tak nampak baby.....die heran dan pelik sebab kalau ikut last period aku sepatutnya baby dah besar dalam 8weeks gitu....aku dah nervous....hati dah mula tak tenteram.....die teruskan usaha scan dari bawah lak....but still tak nampak tapi die kate macam ade sesuatu kat tiub belah kanan dan berkemungkinan besar aku mengandung luar rahim....atau lebih dikenali dengan ectopic pregnancy......hanya Allah yang tahu betapa luluhnya hati aku...dengan keadaan aku sendiri time tu.....papa pergi penang outstation aku simpan perasaan aku dan nekad tak bagi tau en. papa tentang masalah ni....aku sangat-sangat down dengan keputusan yang baru aku dengar....gynea aku suggest untuk buat blood test untuk tengok kandungan HCG dalam badan aku yang mana ianya lebih tepat tentang keputusan samada betul atau tak aku mengandung sebab katanya mungkin jugak test kit tu ade problem or wrong result....and aku redho....dan result tu akan diberi keputusan keesokkan harinya....dan sebelum aku balik gynea siap pesan kat aku...kalau sakit terus pergi ke GH sebab private tak kan handle kes-kes begini sebab treatment ni akan melibatkan kos yang tinggi dan ade guna method kimo sikit....adduuiihhh dengar macam mendebarkan....die siap kata...anytime boleh pecah tiub tu dan aku akan mengalami pendarahan yang teruk.....

aku dah macam tak tentu arah...sebab en papa tak de...hanya akan pulang tengah malam tu....so aku amik keputusan untuk diamkan dulu....malam tu aku tak dapat tido lena...setiap saat aku berdoa pada Allah supaya berikan hanya yang terbaik untuk aku sebagai hambanya....kalau ada rezeki aku insyaAllah tak kan kemana....dah le dalam dada berdebar tunggu papa balik....pastu aku tak tau macam mana nak sampaikan berita ni dekat en.papa sebab die sendiri excited bila dapat tau aku mengandung...sebab kami berdua memang terlalu mengharap pada baby ni.....macam mane luluhnya hati aku masa tu...aku tak sedia nak bagitau die sebab aku tak nak die down sama.....

TBC geng....penat dah mama taip....hahahahahaha

No comments :

:: Track je ::