Saturday, February 16, 2013

alahai manusia

Ni lah kerenah manusia....blog aku dimulakan dengan cerit orang - orang sekeliling aku...dari sekolah sampai sekarang aku sering berhadapan dengan situasi satu ni yang aku rase menjadi musuh aku sendiri....aku terlalu mudah percaya pada orang yang salah.....hurrmmmm...

Manusia ni kadang-kadang memang buat aku pelik....ade jenis yang tak suke orang masuk campur hal die....tapi die bukan main campur hal orang lain...pendek cerita die je betul n orang lain salah...payahkan kalau kene berdepan dengan perkara, keadaan dan manusis begini....kadang kita dah ikut rentak die pun still nampak cacat dan silapnya....susah sungguh nak puaskan hati orang yang konon sempurna ni kan....

Ape pun lepas ni kene la berhati-hati supaya tak terjerat lagi...tak terlalu percaya dan tak terlalu yakin.....jadi kejam sekali sekala ok rasenye...jadi hati batu seketika ok jugak rasenye....

Cuba bergembirs dengan diri sendiri...dengan suami dan anak-anak kan itu lebih afdal dan adil untuk keluarga....benda ni sedarkan aku untuk selalu berhati-hati dan jangan menyerah kalah...moga Allah bersihkan hati aku dari segala hasad dengki...amiinnnn

No comments :

:: Track je ::