Monday, November 26, 2012

Kejutan Budaya

Minggu lepas 1st day aku travel sorang-sorang sendiri dengan anak-anak....en somi mane?ade..tapi arah kami dah berbeza sekarang....aku ke kiri ke en somi ke kanan...kami dah berubah arah sebab die dah kene transfer pergi KLIA....alahai jauhnya.....dah tak dapat nak dating-dating selalu macam sebelum ni.....kalau tak sebelum ni ade teman dalam kereta....boleh relaks time pergi n balik...boleh tidur kalau penat or tak sihat...sekarang sume pada aku...redho dan pasrah je la kan....

1st day travel merupakan pengalaman yang memenatkan bagi aku....serius aku terus demam sebab terlalu penat....dan hari-hari seterusnya aku semakin ok...anak-anak pun pandai bawak diri bila papa diaorg tak de sama dalam kereta....for sure alisya akan terasa sangat sebab papa die selalu layan kisah-kisah dongeng die...selalu akan manja-manja dan bersayang-sayang dalam kereta....bile time travel ngn mama si singa betina mereka terpaksa akur...sebab aku memang tak pandai nak bercengkerama time driving...aku kene fokus.....kalau aku sorang je dalam kereta tak pe gak...ni aku bawak tanggungjawab besar...anak-anak tanggungjawab aku.....

haih aku tak dapat imagine kot...sebab lately ni aku kerap ak sihat....boleh ke kan aku handle situasi macam ni....dengan anak-anak...sekarang alisya tengah cuti sekolah...sok die dah start kelas boleh ke aku nak kejar masa die.....and tahun depan pun adelia dah start kene bangun pagi gak untuk g kelas sekali...bertambah lagi tanggungan aku....sabar je la.....baru sekarang aku rase sangat-sangat penat tanpa papa disisi aku.....

papa pindah le balik putrajaya...dah le working hours dan tak sama...dah bukan 8am - 5pm...kene keje lebih masa...kene keje weekend.....sian la kat kami ni ha.....tak de masa sangat dah....sape yang nak tolong aku sidai kain kalau papa keje sabtu or ahad.....hhuuuuuaarggghhhh....bantu la saya ni.....

No comments :

:: Track je ::