Monday, April 2, 2012

:: Speechless ::

xtau nk ckp ape...masih dlm keadaan terkejut dengan berita yg baru kami terima last friday.....Allah gerakkan hati aku untuk blk lunch tu....nk masa tu la kami dpt berita mengejutkan tu....surat saman dr pihak yg sebelum ini penah menjadi sejarah lipatan hidup kami....pengajaran yg ntah keberapa kali....

kejadian tu mmg malas nk ingt....kami cuba untuk memberikan yg terbaik.....sbg manusia yg punya hati dan berperikemanusiaan...tp xsangka lak pihak sana jenis manusia yg dh bg betis die nk peha lak...lapar sgt kot smpi tak cukup-cukup semua benda die nak amik kot...

kami manusia biasa...mengelupur le kejap sbb xpenah berhadapan dengan situasi yang mmg memeranjatkan kami anak beranak...hbs gemparrrr kejap le keluarga ni sbb tuntutan dr pihak plaintif sgt xmsk akal n melampau...

moga Allah lindungi kami...dan jika kami berada dipihak yg benar insyaAllah Allah akan ttp bersama kami dan keputusan ttp dgn kami....jika sblm ni apa yg kami berikan yg kami rasakan terbaik untuk pihak disana tidak dihargai....terima kasih byk....sbb sepanjang hidup aku yg penah beberapa kali berpengalaman dalam kemalangan...xpenah ade org yg sebaik hati kami untuk angkut kami kesana kesini untuk buat itu dan ini...smpikan kami kehilangan anak pun pihak yg lain xtau.....manusia-manusia...kadang2 kejam xbertempat...kadang-kadang berfikir xmenggunakan akal...ikut nafsu dan hasutan....

moga kamu berbahagia dengan tuntutan kamu...jika kamu sibuk mencari pembela...kami ade yg sedia membantu....n yg plg penting Allah pasti akan bersama dengan pihak yg benar....amin...

No comments :

:: Track je ::