Saturday, October 1, 2011

:: Kipas yg SEWEL ::

sakit betul hati aku dengan kipas kat umah ni...kipas siling umah aku le....memula ritu kipas dlm bilik buat perangai.....manja2 je die pusing.....aku ingt mayb sbb habuk byk...aku pun mulakan usaha pembersihan.....tgk2 xjln gak...same je...xde beza lak....smpi 1 ketika time aku blk keje.....as usual pasang kipas time nk tdo.....tgk2 dh xleh pasang......dh le adelie jenis xleh tahan panas...nasib ade table fan...xckp lak...so skrg dlm bilik dh ade 2 table fan berserta dengan 1 ceilling fan yang haruk xleh on....

sblm ni kipas aku yg kat hall ade gak perangai....klu nk on or off akan bunyi mcm nk tercabut lak....addoooii risau nye aku...tp alhamdullillah...maintain...alih2 ceilling fan yg kat hall perangai jugak....kipas kat hall ade 2...so ceilling fan yg kat depan sekali dh ikut jejak kipas dlm bilik.....addoooiiihaaiii la....sakitnye hati aku...

yg bijak cerdiknye...warranty card dh kene buang masa pemasangan ritu...aku rase something wrong le dengan wiring rumah aku.....or masa pemasangan tu org tu xpasang betul...main pasang je kan.....so terus efek motor kipas aku.....try google td psl nk troubleshoot kipas ni.....mmg ade kes mcm aku...n most probably ianya disbbkan motor kipas ni......so nk xnk kene gak tukar kipas baru......sume nk jd dlm 1 masa la....

kipas rosak...2bijik sekali lak tu......kete lak problem lg.....aku dh lama xdrive kete aku...n seyes aku super rindu nk drive kete aku...tp dia xsihat mcm mane lak kn.....kipas ni pun mmg perangai le....mmg beban sungguh le....dengan yuran sekolah anak2 aku.....insurans kete yg nk mati....kete yg rosak....kipas lak rosak.....sengaaaaaaaaalllll jap kepala aku dok pk.......try google harga kipas alahai....sume harge mahal2.....pening mak noooooooookkk.....

No comments :

:: Track je ::