Monday, October 24, 2011

:: Birthday sendiri..buat kek sendiri ::

semalam adalah birthday aku yg ke 28...dh tua rupanya....lg 2 thn akan bertukar la angka kat depan tu....owh kejap je masa berlalu....xsangka aku skrg dh menjadi mama kepada 2 org anak....sempena bday aku...aku dh dpt advanced bday present dr mr hubby.....tq syg for da lovely wallet....wallet aku mmg dh terbarai...pandai die pilih..walaupun xsemahal mane tp aku ttp suka.....

birthday cake?..harus le ade.....sape yg buat?..mesti la aku buat sendiri....sblm menjelang bday aku lagi..mr hubby dh buat special request.....nak RV sempena bday aku.....kakak lak buat special request...nak cake princess...dialognye sgt menggelikan hati aku..."mama..nti bday mama buat kek princess ye....kakak bwk g skul...kakak suruh kawan2 kakak nyanyi happy bday to mama pastu kakak tolong mama potong cake..."..mama konfius sbb terlalu byk permintaan....tu blm dr org luar lg nk request cake dr bday gurl.....so mlm td dengan jayanya aku pun buat la 1 lg brownies utk org2 yg buat special request...RV yg aku buat dekat 38 cuppies dh main susut jumlahnya dlm fridge.....so tgh tgu giliran brownies layered cheese aku hbs menjadi bahan santapan......

so bday thn ni lebih bermakna sbb aku buat kek utk diri sendiri...menggembirakan org lain dengan hasil tangan aku....cuma aku xdpt nk tunaikan janji kakak utk buat cake princess....tu perlukan tumpuan lebih klu nk buat....since aku dh buat RV tu hari sabtu...n adik ipar aku pun pindah sabtu....kitaorg turun dmasara...mkn2 kat uptown....ade RV sekali n lepas tu terus blk sban....hajat hati nk bg member forum aku rase RV...die tingin nak rase...alahai sian die hajat xkesampaian...xpe le...lain masa...lain ketika ade le rezeki die merasa air tangan aku....hehehehehe.....

alhamdullillah aku masih lagi diberi kesempatan merasa nikmat hidup hingga kini....merasa kegembiraan bersama suami dan anak2 serta keluarga tersyg....aku bersyukur dengan hidup aku skrg...aku gembira dengan kehidupan aku skrg...wlu xsesenang mana...wlu ade je dugaan tapi aku akan sentiasa positif...akan sentiasa berusaha untuk memberikan yg trbaik utk diri aku, utk suami aku, anak2 aku dan keluarga aku....amin....wish me luck...n moga bisness cake aku kian menjadi...amiiiiiinnnn....

No comments :

:: Track je ::