Tuesday, September 13, 2011

:: Paranoid ::

sape paranoid?....aku le kot....dsbbkan takut untuk melihat badan aku semakin membadak aku nekad jaga pemakanan smpi aku lupa yg aku masih menyusukan adelia.....bby mama....seminggu sebelum raya episod sedih sudah bermula....aku dh start muntah2...kepala sakit...pinggang sakit...ari2 sakit...dh suspen mak noookkkk......pg beli test kit....tgk2 xde lak...1 bar je yg muncul.....

msk je keje still perangai...aku xsedap badan segala.....xlama lepas tu aku period.....fuuuuuuuuhhhh lega....tp aku ttp xselesa bile period aku kali ni lain mcm lak flow nye plus dengan sakit yg melampau....aku amik keputusan g columbia hosp seremban utk buat checkup ngn gynea kat sane Doc Pang....mmg before this masa case iucd aku bukak ngn die n die dh buat scan sume mmg die kate iucd xsesuai utk aku....memula die tanya aku nk plan smpi bile...aku kate xde le lama sgt....sbb aku xde la nk tangguh lbh2 utk bg adelia adik......so die terus decide nk bg aku injection for family planning DEPO PROVERA....memula aku terkejut sbb benda ni pun dtg tanpa diduga...mengejut jugak kn....aku terus setuju since doc tu kate injection ni friendly to breastfeeding mother....aku pun tanpa segan silu bg le die jep kat b****t aku.....sakitnyeeeeeeeeeeeee.........

lepas pada tu aku rase tetiba nafsu mkn aku melampau...aku mula takut...start google carik psl DEPO PROVERA side efek pe sume....n sungguh sadis sbb sume efek mmg membuatkan aku trauma n lbh takut....n slh satu efek yg sgt menakutkan aku adalah WEIGH GAIN....bermaksud aku memasang bom jangka dlm badan aku sendiri...aku membuat plan agar badan aku kian mengembang dan membesar dengan penuh bangga dan gembira.....so esknye aku decide utk menjaga pemakanan...dgn menu yg sgt simple n aku pun dh terskip breakfast...aku just mkn nasi yg ade dlm 3 suap mcm tu...ikan kembung goreng yg kecik n comel berserta dengan peria katak rebus n kicap cili.....

n mlm tu bermula segalanya...aku muntah sekali lagi..dengan penuh gembira...dengan penuh riaknya aku muntah lepas laki aku bwk g mkn yong tau fu kegemaran aku.....huhuhuhuhu......n aku terus senak...sesak nafas.....perut sebu semua ada......menangis aku mlm tu mmg xtertahan sungguh rase sakitnye.....mlm tu jugak FIL aku ckp jgn keje esknye (Isnin)...aku angguk je la...dlm hati aku xberapa nk setuju sbb Jumaat aku baru je MC...xkan nk MC lg kan....

Pagi Isnin tu aku didatangi seorang lelaki yg sgt aku kenali didalam mimpi....siapa tu?...BOSSSS aku le....suh dtg keje gak....dgn penuh semangat...aku kuatkan ati utk g keje wlupun time tu aku dh xde daya.....dgn muka sememeh....biasa la aku...klu boleh mls nk tunjukkan yg aku sakit sgt......lastnye mmg xtahan sbb aku asyik sendawa mcm ular...aku terus g klinik jumpa doc Maria kat Klinik Maria Putrajaya...mmg die family doc aku n tau history aku from A-Z....kat sane aku xsangka mr hubby nk msk sekali utk mengenakan aku dlm bilik tu....doc marah sbb aku berdiet sgt smpi aku gastrik teruk n sume ni xde kene mengena langsung dengan injection DEPO PROVERA aku.....xpasal2 aku blame n menyesal sgt2 amik injection tu...wlupun hakikatnya mmg aku menyesal amik injection tu sbb according to Doc Maria....period aku ttp akan gelong jugak lepas ni...sbb mane2 hormon yg msk dlm badan mmg akan menyebabkan period jd xtentu arah....haih laaaaaaaa....dh le masalah period xdpt nk sattle.....badan lak boleh je mengembang dengan jaya nya...

so lepas ni mmg aku kene...harus...wajib menjaga pemakanan...bukan terlalu paranoid...tetapi aku hanya nk berhati2....aku xmo tersilap langkah lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

3 comments :

Makbed said...

hehhe.. amik pil takleh?

eyna said...

takut gemoookkksss gak...makbed amik pape x?

Makbed said...

amik pil..yasmin. ok la tak gumok. (makbed mmg dah gumok..heheh)

:: Track je ::