Monday, September 5, 2011

Al-Fatihah

Al-fatihah untuk wartawan BERNAMA yang meninggal semasa bertugas di SOMALIA arwah Noramfaizul.....takziah aku ucapkan kepada keluarga mangsa.....aku xdpt bayangkan klu aku sendiri berada ditempat mereka.....semoga roh arwah ditempatkan bersama2 dengan org yg beriman....

al-kisahnye pulak dengan wartawan TV3 aji saregar yg semakin glamer skrg ni....mmg dh setanding Dato' Siti die ni...alhamdullillah aji ko selamat......masa dgr berita ni berderau gak darah sbb takut pape jd pada die......walaupun bukan sape2 dengan aku......tp sepanjang aku kenal die...die baik orgnye.....sgt komited dengan keje smpi redha dihantar kesana kemari...sume kawasan berisiko......dr thailand.....ke gaza.....aku rase tmpt yg best penah die pg pun ke China ngn Paris je kot....yg lain sume tmpt mencabar......

n klu aku kat tmpt tunang die....a.k.a sepupu hubby aku....mesti aku dh pitam 10X dengar berita tunang aku kene tembak.....dh le jauh...xtau keadaan kat sane mcm mane....member die lak jd mangsa sampai meragut nyawa...

pape pun....aji saregar.....kau mmg terbaekkk.....pejuang negara mengumpul maklumat utk jd tatapan rakyat malaysia......n skrg mmg dh terkenal mamat ni...mane2 ade je muka die....kelakor pun ade sbb die mmg seorang yg kelakor....get well soon aji.....kak ina n angah sentiasa doakan yg terbaik utk ko n nea.....hehehehehe

leh baca kisah die kat sini.....ni pun jd isu gak sbb muka nea time ni tersenyum....ramai lak manusia komen kate tunang die mcm xsedih je bile aji kene tembak...mcm happy je...xde riak2 kesedihan.....haih la manusia......muka yg tersenyum tu xsemestinye xsedih......muka yg meratap pilu xsemestinye benar2 sedih......hanya kite dan Allah saje yg tau.......xbaekkkk tau mcm tu....dossssssssaaaaaaaaa....

No comments :

:: Track je ::