Monday, August 8, 2011

8/8/2002 - 8/8/2011....9thn KU CINTAMU....

hari ni genap 9thn aku berchenta ngn mr hubby...walau bunyi mcm geli je.....tp kitaorg still celebrate n ingt date ni....date ni la 9thn dulu aku sah menjadi 'sesorang' dlm diri mr hubby....yes mmg die 1st love aku...even before this aku ade boyfren...tp xsama rase cinta n kasih aku pada lelaki tu......n my hubby is really special to me......sgt2 bermakna dlm hidup aku......

9thn dulu....teringat aku......kitaorg mmg xjangka akan smpi tahap mcm ni...bermula dr kawan biasa....pastu jd kawan rapat.....pastu selalu bersama....selalu buat grouping assignment...study group sesama...g library sesama....g mkn sesama.....share itu dan ini....dh mcm lipas kudung....masa tu xperasan yg sbnrnya dh ade ikatan 'kimia' time tu....hehehehehe.....lelama bile tiba je cuti sem...hari rindu mcm nk rak....rase mcm lame je cuti tu....n time bukak sem je rasenye die le org pertama yg aku nak jumpa.....huhuhu...hebat sungguh penangan cinta pertama...wakakakaka...poyosssssssssss......xsangka die pun ade simpan perasaan yg same...tp masing2 time xberani nk suarakan isi hati....malu tapi mahu....mmg aku time tu sgt mengeletis....gediks gile.....

n smpi 1 tahap....time jln2 kat klcc...port biasa kami berdating dulu...almaklum le time tu xde kete...so klcc mmg senang nk dpt transport kan....naik lrt terus smpi...mmg tu le tmpt plg wajib kitaorg kunjungi.....n kat situ le sejarah bermula.....n akan aku kenang smpi bile2....huhuhuhuhu.....act kitaorg xde pun ucapan cinta teragung sgt time tu...just faham2 sendiri...xde lak official declaration yg mengatakan "AKU CINTA PADAMU"...owh tidak....itu tidak berlaku....huhuhu.....mlm tu lepas nk blk die just ckp...."careful" n itu memberi kesan mendalam dlm diri aku...kelakor kan....ckp "careful" pun leh feeling lbh.....mmg jiwang karat nk mampussssss...

sepanjang 9thn mcm2 dugaan melanda....n xsangka aku lah yg menjadi pilihan die utk menjadi peneman hidup die...menjadi ibu pada anak2 die.....aku bersyukur sbb aku bertemu jodoh dgn die....kdg2 kalau aku naik sewel.....mula tidak bersyukur...aku muhasabah diri.....mmg die terbaik utk aku....n aku selalu ingtkan diri aku...xsemua manusia sempurna mcm tu jugak diri aku......n bile difikir2kn blk...sbnrnya kami berdua saling melengkapi.....kami berdua mmg berlainan sungguh...baik dr segi karakter...minat.....pengaruh...cara hidup...sume berbeza...kata org klu terlalu byk perbezaan ssh nk kekal...tp alhamdullillah....kami ttp bersama....apa yg kurang pada die...aku ade sbg pelengkap n begitu jugak sblknye......chemistry tu ttp ade pada kami.....n kami tetap bersama wlu cara hidup mmg jauh berbeza.....

aku berharap semoga ikatan suci aku n mr hubby akan kekal selamanya....hingga akhir hayat...aku bertuah kerana mengenali die....aku bangga sbb aku mampu menjadi teman...sahabat...kekasih...isteri kepada nya...aku bersyukur kerana aku mampu memberika zuriat padanya....n kami mmg nk menambah zuriat lg.....nk boboy.....tp bukan dlm masa terdekat ni.....tunggu adelia dh besar ckit...tunggu adelia n alisya dpt sepenuh perhatian dr kami berdua.....mendidik anak2 zaman skrg sgt mencabar....n moga kami tabah menghanrungi semuanya....

moga Allah berikan yg terbaik utk kami berdua...panjangkan jodoh kami.....semaikan perasaan kasih n sayang dlm diri kami....moga kami saling menghargai antara 1 sama lain.....saling menghormati antara satu sama lain....syukur ya Allah....syukur sbb kurniakan aku keluarga yg semakin sempurna...walau xbyk harta tp aku ttp bersyukur dgn harta yg sgt xternilai ini......aminnnn...


No comments :

:: Track je ::