Tuesday, July 26, 2011

:: Dokter Alisya ::

ni kisah psl pead alisya kat serdang......aku baru dpt tau cite doc ni dr kwn opis aku....kebetulan die yg kenalkan aku ngn doc ni since itu adalah makcik die n doc ni mmg seorang pakar kanak-kanak yg specialist bahagian pernafasan...since alisya mmg ade asthmatic symptoms so kene treat die as a asthma patient and treatment...before this mmg ade aku cite kn yg alisya kene amik aerochamber kan.....aku dpt ni masa kat private....kat pusat perubatan pakar kat bangi...malas nk sebut namanya....tp resultnye sgt hampeh....alisya berterusan batuk.....alhamdullillah...berkat nasihat doc pead yg baru ni...alisya semakin pulih....semakin sihat walupun berat bdn maintain manjang....xde dagingnye pun....

melalut lak kan aku.....nk cite psl doc die...terober lak cite psl alisya.....doc ni mmg byk membantu aku merawat alisya...disaat aku mati akal mencarik penawar tuk anak aku....aku jumpa jugak jln penyelesainnya.....tengkiu ye Pn Khairunnisa and aleem.....nasib baik korang kenalkan kami dengan doc yg bg aku sgt budiman ni...1st time aku jumpa doc yg btul2 passion merawat pesakit....betul2 ikhlas dlm kerja die....now a days korang tau je la....doc skrg sume buat bisness...benda yg xptt n wajib pun die suh balun je...janji poket tebal....aku sungguh xpuas ati bab ni sbb diaorg spttnye menjadi menyelamat pesakit...bukan memerah duit pesakit kan....tp aku yakin xsemua mcm tu kan.....mcm doc ni jugak....

die adalah seorang pakar pead kat hosp serdang....Doc Noorashidah Abd Wahab.....sbnrnya aku nk cite psl condition die skrg.....sblm ni aku kenal die seorang yg sgt positive n sihat....sentiasa tersenyum....n bg semangat...die le yg selalu aku call bile ade problem psl anak2 aku....tp skrg ni die dh xsihat....dh xmcm dulu...

baru2 ni aku terkejut bile kwn aku ckp yg die kene cancer ovary.....hohohohoho....sgt2 terkejut sbb sblm ni die sihat walafiat.....kebetulan appointment alisya xlama je lg......skrg ni kwn aku kate n doc2 kat serdang pu kate...cond die xberapa ok....cancer dh merebak ke seluruh badan die...paru2 n ractum.....n ractum die pun dh kene buang.....aahhhh.....sian gile die...dr seorg yg sihat...ceria n gembira...tetiba die jd begitu....

so skrg alisya kene sambung treatment dengan doc hafiza....1 of the pakar pead gak kat hosp serdang.....masa die cite kat aku psl doc norra...aku nmpk riak sedih kat wajah die....aku nmpk die sendiri terkejut dengan berita yg diterima...sama gak mcm aku....so skrg doc norra bercuti selama 2 tahun....aku doakan doc akan kembali sihat...n sentiasa dilindungi Allah dr segala malapetaka.....aku nak sgt visit die....tp adakah masa aku ni sesuai? mr hubby pun nk g visit....sbb mengenangkan jasa die yg die berikan untuk merawat jantung hati aku....aku sgt2 berterima kasih pada Dr. Noorashidah Abd Wahab.

ni link untuk artikel yg meminta ulasan die psl Bayi tidur lena http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2008&dt=0508&pub=Utusan_Malaysia&sec=Keluarga&pg=ke_01.htm ....die jugak penah msk TV untuk beberapa slot untuk bayi.....dlm program Si manja ku chak.....hosted by Dynaz......



semoga dr akan sihat seperti selalu n tabah menghadapi dugaan......

2 comments :

iqien said...

Ya Allah..kesian nyer..selalunyer org yg baik mesti ditimpa dugaan mcm tu kan..semoga kuat menghadapinya..

Ummu Afeera said...

dr norra kembali ke rahmatullah tengah malam tadi..innalillah..

:: Track je ::