Monday, July 25, 2011

:: Boleh ke gitu? ::

aku nk cite kat sini psl teacher kat skul anak aku...dh lame sbnrnya aku peram cite2 ni.....mood nk menaip tu yg xde......hehehehehe...nak dijadikan cite skul anak aku dh tukar management baru since last year....so nama lagi dh menukar pengurusan so semuanya bertukar la kan...so far aku tgk perubahan byk yg positif.....byk yg nmpk serinya skul anak aku tu.....dr xde CCTV dh ade dh skrg......dr budak2 tdo ats tilam biasa skrg dh ade Kindergarden Bed Stack.....mmg semakin berseri la pendek cite....good job to management baru ni....

tp.....aaaaaaaaarrgghhh...ade tp kn.....aku xberapa gemar ngn slh sorang teacher diaorg ni...mmg le aku dgr...most of the parents yg ngantar anak sume ckp...mmg nmpk perubahan kat anak2 diaorg...dr xblh baca dh boleh nk ngeja....dh boleh nk ngira sume kn.....tp penah ke diaorg tau mcm mane anak2 diaorg tu diajar.......hhhhhhhaaaaa...itu le persoalannye skrg.....aku sbnrnya dh nmpk lama dah...tp aku diamkan je.....tp lelama makin teruk lak.....teacher ni sgt2 suke menjerit...marah2 budak tu......hellooo.....come on la...budak2 tu baru je umur 4 thn dan keatas....owh ye...teacher tu xajar anak aku sbb anak aku blm ckp umur......tp kene gak concern sbb thn depan anak aku 4thn kan?....

everytime aku jumpa teacher ni xpenah die xjerit....jeeeeeeeeeerrrrrrrriiiiiiiitttt je manjang..dengan suara die yg sgt2 nyaring.....aku sbg org besar pun nyampah dgr suara die tu....sume xkene...suh budak beratur nk main padang pun jerit.....slh ckit jerit...tulisan xberapa cute pun nk jerit...pendek kata jerit manjang le...xtau ke die...bile mengajar budak ni perlu ade kesabaran...dan perlu jugak ade ketegasan....yg menyedihkan apa yg die tonjolkan bukan ketegasan....tp emosi yg xstabil...manjang nye PMS......

lastnye aku terus buat aduan pada pengurusan...aku xmau anak aku thn depan asal blk je kene korek tinga...ade leh korek seminggu 2X...ni hari2 lak kene korek sbb taik tinga asyik meleleh kene pekik.....sungguh aku xgemar ngn teacher tu...ngn rotan kat tgn...n aku perasan alisya semakin mengikut apa yg terjadi kat sekolah....byk gak benda baik n buruk die belajar dr sekolah...n aku sendiri pening kepala sbnrnya nak melayan setiap soalan berantai die.......die akan tanya soalan sampai aku sendiri xjumpa jawapan.....

so far dlm usia 3thn ni...dia dh boleh baca alfatihah...dh boleh baca doa makan...doa slps mkn...doa msk tandas....doa nk tdo...selawat syifa'....mcm2 selawat lg yg jarang aku dgr....mmg die dh makin bijak skrg...dh boleh mengeja...dh boleh kene huruf....mengira...dh boleh berkomunikasi dengan baik....n plg penting die sgt2 faham apa yg terjadi sekeliling die.....so mmg xblh buat benda buruk depan die sbb sgt mudah die ikut.....huhuhuhu....adoooyyaaiii anakku...mama syg kamuuuuuuuuuuuuu

No comments :

:: Track je ::