Monday, July 11, 2011

:: Babai....anda sudah xdiperlukan ::

ni kes benda asing yg aku sendiri letak dlm diri aku ni....konon untuk protection....not ready yet utk bg adelia adik....so amik keputusan terburu2....tanpa memikirkan yg diri tu sesuai ke idak memakainya....aku ingat lagi...raya ke-4 thn lepas....aku period n terus excited nak cuba benda alah ni...IUCD.....mmg aku akui aku cetek ilmu pasal benda ni...tp dsbbkan mmg aku nk amik langkah2 berjaga2....n merancang kehamilan seterusnye aku terus pg klinik n pasang......masa pg tu sbnrnya aku nk mintak advice je dulu...alih2 mmg terus msk...even mr hubby pun terkejut.....n bermula dr saat itu lah segalanya bermula....

1st cycle period aku lepas pasang IUCD sangat mengejutkan aku...sungguh....flow sgt byk...smpikan xsmpi beberapa jam aku kene tukar n semua tu pennnnnnnnuuuuhhh......aku mula lemah sbb flow yg sgt heavy....aku terus g klinik n doc kate biasa sbb baru lagi....kene amik masa dlm 6 bulan max untuk memastikan diri kite betul2 serasi atau x....so aku teruskan le......

msk cycle ke-2....benda jadi lagi kronik...aku period 2X sebulan.....awal bulan ngn tengah bulan...dengan flow yg byk.....bayangkan la...ssh nye time tu......tau je la kan bile time peod flow susu pun akan atomatik berkurangan...plus dengan kepayahan aku nak solat pe sume....aku g klinik lg...n doc bagi ubat tahan darah.....ok le kejap.....msk bulan2 seterusnye mmg begitu le flow nye....stresssssssss aku...sgt2...sbb mmg kejap je aku bercuti.....duit pad aku dh same lak mcm dypers anak aku.....gilllooosss....

lastnye kemuncaknye last week....bile mana aku period sekali lagi walaupun baru lepas period minggu sebelumnye tu......sabar je la.....tapi kali sakitnye kian melampau...sampai kaki aku mengigil sbb menahan sakit n flow yg byk....terus g klinik an-nur...doc suggest utk bukak sbb klu bg ubat mcm ritu gak takut perkara same berulang lagi....n aku terus amik keputusan g columbia seremban....

sampai hosp doc lak xde.....yg ade doc lain...act aku nak jumpa doc Intan...cuti lak die...terpaksa aku jumpa doc Pang....n sungguh aku xmenyesal pilih doc ni...sgt2 le baik orgnye.....seperti mana kelam kabutnya aku time nk masukkan benda asing tu...mcm tu jugak le magicnye time benda tu kuar....doc cakap menurut menerangan aku mungkin benda tu dh misplaced......n tekaan die tepat sbb benda tu dh jatuh smpi ke pintu rahim aku.....huhuhu..senang je die tarik...tanpa rasa sakit masa nak masukkan benda tu dulu....n die terus scan perut n die ckp mmg rahim aku jenis yg xblh nk accept IUCD ni....so mmg forever IUCD bukan untuk aku....kene le cuba cara lain....klu nk pki implanon nti kang lama lak jaraknya...dh le mahal mcm syg lak nk bukak dlm masa beberapa ketika ni je...aku xde la plan berlama-lamaan sgt utk dpt 3rd baby.....mkn pil lak...aku jenis yg xdisiplin mkn ubat plus aku skrg pun tgh BF adelia....nk cucuk lak takut badan macam badak naiknye...so mcm mane....sdn bhd la kot agaknya....wakakakakaka

ape2 pun pengajaran bagi aku....check dulu sebelum buat ape2 keputusan...doc kat klinikk kesihatan tu lak agaknya xde pesakit time tu...terus shoot benda tu dlm rahim aku tanpa buat ape2 test or ultrasound....sungguh serik...so tunggu le mcm mane cycle seterusnye...adakah flow tetap same....n cycle tetap sewel...aku sendiri xpasti......

so good bye le IUCD ye...khidmat mu bersama ku xsampai le setahun....dh xtahan lak rasenye......lepas ni kene berhati2 dijalan raya.....hehehehe...doakan kejayaan ku...lepas ni serius aku aim boboi.....aku nk boboi.....sumpah aku teringin anak lelaki....hehehehehe....

No comments :

:: Track je ::