Tuesday, June 14, 2011

:: Obsession pada BARBIE ::

ni nk khabaq mai pasal Diva sulung aku yg terlalu obses pada Barbie.....kalau dulu masa bby die mula2 obses pada Elmo.....pastu tukar pada Upin n Ipin....pastu Barniey....pastu Dora.....n now BARBIE....yg herannya obsesi pada trend terbaru ni sgt le lama jangka usianya.....terlalu lama...klu dulu takat obses sekejap2 je...dlm setengah tahun dh blh berubah angin....tp skrg mmg aku rase dh bertahun die minat Barbie ni...makin lama makin minat....makin lama makin obses...apa saja sume mesti ade kaitan ngn Barbie n PINK.....huhuhu...dh le mr. papa mmg alergik ngn warna pink....mcm mane tu?....berpinar bijik mata papa nye bile si anak asyik tunjuk sume baju, bantal, skirt, aksesori....sume PINKKKKKKKKKK......

tu blm bab nk bg makan......klu nk suh sumbat sayur mmg memilih....tapi kalau aku rebus bayam merah laju die makan...sbb bayam tu klu rebus kan sup die jd color pink....so die akan mkn dengan penuh semangat....plus die akan mendapat bimbingan dr papa die....kalau mkn habis nti mata cantik mcm Barbie.....rambut cantik mcm Barbie......kene mkn sayur ni tau....Barbie pun makan benda yg sama....so bile ade key word BARBIE tu....laju je die sebat sume yg ade depan mata....bile die malas nk ikat rambut...aku kene pujuk die....Barbie x selekeh mcm ni....kene selalu kemas n ikat rambut....so die akan ikut ckp aku hanya kerana BARBIE......huhuhuhuh....sabar je la aku...........

ni lg tragik....hari tu aku g OU....niat dihati nk bwk dieorg bjln2....dh lame xjln2 kn......aku lak xperasan masa tu ade fashion show pengantin cina...tetiba die tarik tangan aku......n kaki die terus melekat xnak berjalan.....nk ddk situ nk tgk fashion show tu...die terpegun ngn gaun2 pengantin yg kembang2...baju Barbie die kate....menangis2 bile aku nk ajak die gerak...nasib le time aku smpi tu mmg dh nk hbs...selamat aku....sbb aku sorang je melayu time tu...yg lain bersorak sume cina.......huhuhuhu....die sanggup tunggu smpi habis n tunggu lak lagi kat tepi stage tu semata2 nk tgk Barbie n paksa aku amik gmbr Barbie2 die....suh aku belikan baju mcm tu....adoooyyyaaaiii kakak....ko mmg DIVAAAAA.....

  
ni le gambar yg die paksa aku amik....ade byk lg sbnrnya...

skrg ni mmg segala-galanya BARBIE.....klu org lain....makan Bola....tidur Bola....minum Bola...semua Bola kan....alisya nye version....makan Barbie...tido Barbie...main Barbie...sume Barbie...smpi kek besday pun mintak Barbie....meneneng gak aku nk membuat kek Barbie masa tu....huhuhu......kesabaran betulla......sok adelia ntah mcm mane la perangainye kan.......nti kite sambung bab si adiknye lak....

No comments :

:: Track je ::