Saturday, June 4, 2011

:: Nur Kaseh The Movie ::

hari tu aku ngn elly melly g tgk movie ni.....memula sgt excited nk tgk cite ni....maklum la aku mmg follow dr drama dulu lagi....ajak mr hubby die xnak lak...die takut tertido katenye.....so aku terpaksa la pg ajak member sewayang aku......

nak mencarik tiket punya la ssh....bile nk book je sume dh penuh...alamanda usah cite le...mmg penuh....nk pyramid...hari tu xde show lak...yg ade nye kat mid valley.....bile dikenang2 jauh lak nk g mid valley tu...plus parking mmg hampeh kat sane.....so carik lagi wayang mane ade....nasib kat IOI puchong ade....huhuhu.....berbekalkan makanan berkhasiat...rojak buah...mmg xleh blah ok....aku xpakai lens time ni...sbb kononnye nti nangis mata kering......dh prepare kuar tisu bagai....huhuhuhu....memula cite aku khusyuk....bukan khusyuk tgk movie tu....khusyuk mkn rojak buah....mmg sgt sedap......aku cuba menghayati cite ni....setiap lakonan dan dialog aku cuba selami....mmg le layan.....pada aku cinta Nur dan Adam sgt agung....sgt hebat......sanggup berkorban apa saja....mmg sgt2 agung...mmg xterjangkau dek akal......

yg pasti aku ngn elly hari tu mcm xde hati je...aku rase sedih ckit time adam sesak nafas.....masa tu berderai ckit le air mata aku......elly pun same...mcm xde perasaan....die budget mayb sbb die belum kawen kot xdpt nk selam perasaan cinta pada sang suami....tp die heran tgk aku sbb aku mcm xde perasaan je tgk movie ni...sbb byk2 testimoni sume ckp mmg sedih.....mmg le kalau tgk byk scene sedih....sume menyayat hati....tp ntah kenapa sume tu xsmpi kat ati aku.....sume xmampu buat aku nanges....adakah kerana sblm tu asyik khusyuk baca novel Kasih Yang Suci.....yg skrg drama nye tgh ade kt TV3...Nora Elena....sbb aku bayangkan muka aaroon aziz je bukan muka remy....wakakakaka....teruknye aku....yg herannya tgk cite Lagenda Budak Setan leh lak aku nangis.....dh xstabil ke emosi aku....huhhuhuhu....tp yg nyatanya...aku xberapa puas hati tgk movie ni...klu dr 5 bintang...aku leh bg dlm 2.5 je....drama die lagi best.....lg byk drama...mainan emosi.....lagi buat aku tertunggu2..esp lakonan Umi Nazeera...aku rase kalau dlm ni ade Umi Nazeera lagi best.......sume sontot...sume mcm tersekat.....tu yg buat xsampai....

aku xsedih bukan bermakna aku xde perasaan kasih pada hubby aku.......tp plot cite ni xberapa kemas smpikn hujung cite tu aku xtau nape Nur leh lupa pada semua benda....sampai aidil kene recall blk semua sekali.....huhuhuu.....moga aku leh menjadi isteri yg solehah mcm Nur.....memberi yg yg terbaik dan terhebat untuk suami tersyg.......mungkin pada org lain....cite ni sgt best....tp bg aku.....biasa2 je....dlm pd tu ade lak gazette cite baru farid kamil.....3,2,1.....cinta......rase mcm best je cite tu......yg leh buat aku ketawa non stop mcm cite Cuti-Cuti Cinta....mungkin filem Nur Kaseh ni berat untuk aku faham.....n mmg aku lebih suka tgk filem yg ringan dan menghiburkan aku.....hehehehehehehe.....

aku nak luahkan gak ni....aku sgt xpuas ati ngn ending cite ASMARA 2....sgt xbest.....sgt tergantung....jgn kate ade ASMARA 3 lepas ni....mmg xde aku nk tgk le....malas nk follow last2 ending hampehhhhhhhhhhh........ 

No comments :

:: Track je ::