Tuesday, June 28, 2011

:: Al-Kisah Klinik M*******n::

alkisahnya...lambat lak aku nk hupdate kan...minggu lepas sgt2 le bz teman ni...penuh jadual....bermula dr sabtu 2 minggu lepas...adelia tetiba muntah tgh mlm......pastu batukk....muntah lagi...dan lagi...dan lagi....bayankan bile budak pemakan terus putus selera.....Allah je tau mcm mane susahnya hati aku...dh le mmg azalinye badan cenoiiitt....kecik je....ni dh buat peel xmo mkn....tp alhamdullillah susu ok...nk gayut je manjang....xpe le janji terisi gak perut die kn...esknye tetiba die demam...lembik je badan die sbb asyik muntah n berak2...aku mmg dh risau gile time ni...sbb die mmg bby yg aktif...sgt2 ceria n happy go lucky.....mmg pemakan....tp bile jd mcm ni aku nk bg mkn je die geleng...alahai susahnye hati mama adikkk oooiii....

mlm tu aku terus le bawak die g Klinik M*******n ni....kat s2 garden homes....huhuhu...dh le aku menunggu lama...aku buka racist....tp mmg nmpk sgt klinik tu mementingkan 'kaum' die bile org yg lbh lmbt dr aku...yg mane sespesis ngn die dpt msk dulu....masa tu aku fikir anak aku je....geram bukan kepala...ikut ati nk g an nur putrajaya...bwk g jumpa doc maria.....senang...tp mengenankan dh mlm aku batalkan je hasrat tu....

bayangkan dr pkl 8.30 aku dok situ...smpi le dekat 10.15 baru aku dpt msk....tu pun lepas aku sound sekali.....geram mak nok....msk bilik doc lak....doc kurang asam n kulit mcm kene simbah ngn kicap tu leh checked anak aku sambil lewa je.....die kate leher anak aku luka.....kahak bannnnnnnnnnyyyyakkk...klu x ok esk kene amik nab.....aku dh senyap....sbb mmg ye adelia ade mcm loya2 ckit....aku diamkan n terus g amik ubat.....

esknye aku still g keje sbb nmpk progress yg agak baik pada anak aku....tp tu le...die asyik tido n lemah....bile aku call teacher die....die still tdo lg...mkn pun xnak...takat lepas sekeping biskut je...lg le aku ssh ati...lunch tu aku nekad bwk die g an nur putrajaya...jumpa doc maria.....huhuhu...aku pg ngn mak angkat anak2 aku....cik elymagic....sampai sane je....die still lemah....tdo...terkulai layu...aku kejut2 n main2 ngn die...die xde respond....suspend aku wei...sbb die xpenah mcm tu....msk bilik doc...aku xcite kan ape kejadian kat klinik smlm...doc kate tekak die ok..clear...lung pun xclear.....die penat sbb byk muntah n berak2....tu sbb die lemah n asyik tdo....plus perut die mmg xberapa sedap...so dh sekat selera die untuk mkn.....huhuhu...aku pun xpuas hati ngadu le ngn doc tu.....smlm aku g klinik doc kelly ng tu leh ckp tekak adelia luka....kahak penuh didada....nk kene amik nab hari ni semua...doc tu sgt2 terkejut sbb anak aku xmcm tu....tekak sume cantik n ok...n die terangkan sekali...klu betul anak aku tekak luka mesti air liur adelia meleleh sepanjang masa sbb tekak luka n ssh nk menelan..tp die ok je kn...aku g klinik tu kononnye nk mintak ubat yg drop terus ke tekak.....doc razman an nur bangi ade bg aku dulu time alisya ulser tekak.....nasib baik aku mintak 2nd opinion...sungguh jahat dan kurang ajar cod di klinik M tu...jahat sgt....aku xkan jejakkan kaki aku kat situ...dh le racist...kejam lak tu...kire nk kejar untung je....kurang ajar...........

No comments :

:: Track je ::