Monday, May 23, 2011

:: Haru Biru.....ammmaaa....apppaaaa::

haaa.....ni cite hebatnye.....aku nk gosip psl neighbor belah kanan umah aku.....nak dijadikan cite....hari tu aku ngn mr hubby lambat ckit g keje....ade kesulitan terjadi.....masa kami sekeluarga tgh bersiap nk mengemas nk g keje....tetiba terdengar la adegan drama....nanges2 antara pasangan tersebut......hubby aku kat bilik tengah time tu....teiba die berlari2 anak dtg kat aku.....(niat nk membawa mulut...sungguh key poh en papa ye)...."yang2....ViJ___t ngn bini die gaduh le"....aku buat bodoh lagi...ala biasalakan .....laki bini mane yg xpenah gaduh kn?....en somi kate...."yang kali ni teruk lagi....sampai main seret n bini die main lari kuar dr umah"....huhuhuh....ni dh drama....aku buat bodoh lagi....tp kali ni aku nmpk sendiri bila wife die lari kuar ikut pintu depan.....wife die kene seret....tragik sungguh.....masuk je dlm umah.....dgr mereka menjerit2...aku dh takut....dh le menjerit2.....dgr lak bunyik berdentum dentam.....yang aku heran xde lak dgr anak kecik die nanges...sbb yg kecik tu mmg gemar nanges....aku dh xsedap ati......aku nk call police....mr hubby kate xyah.....org K****g klu gaduh mmg mcm tu bising 1 taman....

tp serius wei....dgr diaorg gaduh mmg menakutkan aku....teruk sgt bunyiknye....aku xtau la ape jd ngn bini die time tu...aku xnak 1 je....buat nye jd kes berat.....tau2 aku blk keje je dh penuh polis kat umah aku....pastu umah tu kene sealed....pastu ade lak org sorong plastik itam kuar....xke menakutkan tu....huhuhuhu.....xpasal2 umah aku lak 'keras' nti.....jauh tul aku berfikir kan....

bila dgr dh reda tu....aku ngn mr hubby pakat kuar sesama....alisya time tu takut gak sbb bunyik diaorg gaduh sgt teruk....so time kitaorg kuar tu...laki die dh kuar dulu...dh xde kete....tetiba time nk kuar pagar tu....ade lak kete laki die belakang kete kitaorg....lg le gabra kn.....pastu ade lak lori lain jln slow2 mcm nk tgk keadaan yg menakutkan tu.....kitaorg buat bodoh....n terus blah.....dalam hati berharap xde le benda2 yg xelok jadi.....

blk tu...alhamdullillah...xde pape jd....n betul le kate mr hubby...diaorg klu gaduh mmg begitu...esknye masa sepupu mr hubby nk angkat barang...kabinet dapur umah aku......si bini nye ade kat belakang....die leh tanya mr hubby...."bang mau pindah ka?.....sudah dgr kite gaduh mau pindah ka?"......mr hubby senyum je...sambil menggelengkan kepala.....huhuhuhu...aku mmg takut dgr suara diaorg....mmg mcm petir....berdentum dentam....klu bercakap biasa pun 1 row leh dgr....ni kn klu bergaduh...mmg hebattttttttttttttttttttttt

No comments :

:: Track je ::