Thursday, April 28, 2011

:: Day Out ::

lama x membuat entry utk blog aku ni....bkn xde cite....ade....tp mls lak rasenye tangan ni nk menaip.....hurm.....lately ni aku asyik concentrate ngn baking project aku....sila la jamu2 mata kat blog kek aku ye sbb ade update entry.....

minggu lepas aku ngn asben decide nk bwk diva2 aku pg holiday....xjauh pun melaka sbb kakak sgt g zoo.....so penuhkan la impian dak diva sorang tu....ikut kn je la...since kitaorg pun mmg dh lame xkemana2......


pg zoo mmg memenatkan....dh le zoo tu...sorry to say mmg mcm xberjaga....semak samun.....pttnye bg aku sbg tmpt pelancongan jaga la elok2...ngn kadang kotor...busuk.....xke benda2 tu merosakkan imej zoo tu sendiri.....ke sbb aku ni dh lame x g zoo so mmg lupa keadaan zoo sbnrnya....tp seingat aku le zoo dulu xde le seteruk ni....zoo melaka gak....zoo tepeng pun dh g.....tp xde le teruk gini....

kakak sgt2 gembira tgk binatang2 yg ada....msk2 je ada parrot......menjerit2 die...."mama ade RIO..."..aku bwk die tgk cite RIO ritu...tu yg die ter over excited.....msk lg kedalam...aku dh mula xbetah....adik lak dok dlm stroller muka mmg blur....die xfhm pape pun....pastu nyamuk aedes dh start hurung die....lg aku aku xbetah......muka die mmg sebal time tu......kakak lak bile org ajk blk....xnak....nk jln2 lg....haih...kakak oooiii mama papa dh penat....mmg byk kalori kitaorg terbakar time tu....

punya la jln jauh baru nmpk tiger, lion ngn elephant...die mula start excited gile bile nmpk zirapah....pastu nmpk lak ghimau.....lion n last sekali gajah...sian gajah tu kene ikat kaki....pandai lak tu gajah tu.....mcm sedih je die....bile org babai die....die lambai2 blk ngn belalai die...pastu nk try jln tp xleh sbb kaki kene ikat....ape le slhnye lepas kn gajah tu kn......

lepas dr zoo tu ingt nk g mini malaysia....dsbbkan terlalu penat n aku lak kebetulan ade 'date' ngn member2 forum aku.....so xjd le nk berjalan lg....mmg memenatkan utk aku ngn asben berjalan 1 round dlm zoo tu....blk lak dlm kete aku asyik terbau2 'haruman' taik binatang kat situ....nk montah......hbs sume baju aku bau....esp baju aku yg berwarna itam...mudah menyerap bau......jom le layan pic2 kitaorg kat sane.....mls le akak nk cite.......pape pun aku blh bg setengah bintang dr 5 bintang utk zoo melaka....sorrryyyy....ikhlas ni beb..........









No comments :

:: Track je ::