Monday, April 4, 2011

:: Ape la aku ni ::

ape la aku skrg ni.....cepat sgt naik angin.....ke mmg ibu2 yg ade anak2 yg xreti dok diam ni kuat ngamuk mcm aku....smlm je mmg aku naik angin sungguh ngn anak2 aku esp alisya le....gemar buat benda2 yg aku rase xptt.....dh le propa sakit ckit heboh 1 dunia.....mmg drama sungguh die....hbs sume ubat die kuarkan....pastu budget bile dh letak ubat leh elok terus....plg xleh blah suh aku letak plaster kat ulser mulut die.....adddooiii....n yg suke melayan kerenah alisya harusle papa die...sbb klu ngn aku....bile aku ckp elok je ckit mula la die naik kepala...mmg xmkn saman....xkan aku nk jd gorila sepanjang masa....(gorilaaaaaaaaa??)wakakakaka....

kadang2 segan pun ade sbb aku mmg gemar terjerit2.....cuba utk xnaik hangin...tp bile aku berbaik n cuba berdamai die mula la.....lg hebat perangai die....n skrg aku dh nmpk adik die pun dh mcm nk ikut jejak...addooii...dh le baru dpt kaki....jln non stop...mcm ketam nk naik darat.....ikut suka die je....

mcm mane ni wei aku nk control emosi aku...bile marah tu mmg aku kesian...kesian sgt.......aku dh byk istighfar.....jgn bg amukkan aku menjadi2.....tp kadang2 mmg xleh nk kontrol....nasib ade hubby aku....leh layan die....tp sbnrnya dlm hati aku jeles gak tgk die mesra ngn papa die....n of course masa papa limited ckit ngn adelia....

tlg le bg aku kesabaran dlm handle anak2 ni....aku janji n cuba xmarah anak aku hari ni...releks n senyum2 dalam handle kerenah diaorg....xsuka sbnrnya nk marah2....aku akan cuba amik sume kenakalan die sbg bahan hiburan aku....sabar k....aku xnak die jd pemberontak nti....org2 yg tgk sume ckp anak aku mcm anak lelaki.....haiyaaaaa,,,,blm kuar lelaki sudah ade anak mcm lelaki....sabar je la mak nooookkk......

ape2 pun aku syg bangat same anak2 aku.....kadang2 bile tgk mmg terhibur...tp bile penat naik hangin lak.....mcm2 la aku ni.....jgn lupa anak2 cermin diri kite....klu aku ganas mesti anak aku ganas sekali......berhati2.....peringatan untuk diri sendiri ni..........

4 comments :

Mrs Fingers said...

ohh bab naik angin n temper ni mmg nae pun begitu hatta anak baru sorang...nae rasa genetik kot (hehe nk lari, so salahkan genetik)

eyna said...

ni anak dh berdua....sabar je la...anak aku ni dh mcm laki.....urut dada manjang aku...

Kg Titi Teras, Balik Pulau said...

mmg kronologi dia camtu...memula urut dada pastu urut kepala...fening...fening...

Anonymous said...

alamak! lupa lagikkk...td tu nae la eyna lupa plak login guna blog kg nae hahah

:: Track je ::