Monday, March 28, 2011

:: Addoooiiihaaiii Anak ::

ni al kisah anak aku adelia.....sakit tul hati ni sbnrnya...lama aku pendam....ape perasaan korang klu ade org luar asyik membezakan anak2 korang padahal secara hakikinya dia sendiri xkenal secara detail anak die....

klu dulu org sibuk ckp aku bezakan kasih syg antara alisya n adelia...kali ni lain lak citenye....sakit gak hati mengenangkan benda remeh temeh ni........hangin je aku bile ade org asyik nk membezakan anak2 aku....

aku ni sbg mama die tau ape yg lbh n kurang pada anak2 aku.....bukan semua anak sama...klu sama je senang le aku nk membela...semua sepesen je...sepeel...senang mak noooooooookkkkk....xyah pening2 kepala...urut2 dada melayan kerenah anak2 aku.........sabar je la.....bile org lain sibuk2 nk ckp itu ini....

mmg aku akui...adelia mmg lmbt ckit jalan n berat mulut ckit compared to alisya.....alisya dan adelia bukan ke diaorg tu 2 manusia yg berbeza....so kenapa mesti nk samakan.....aku mama die pun xkisah n faham sbb aku nmpk kelebihan adelia tmpt lain....bijak die tmpt lain....adelia mmg spesis aku...underdog...cool je....xde nk show off...alisya lak mmg suka publisity...tu sbb ramai org nmpk kedivaan makcik tu....mmg super DIVA sbnrnya ank aku tu...dengan penuh drama...mmg die....adelia lak mmg COOL...kdg2 mcm xde perasaan...tp aku tau apa yg ada dlm hati die....apa yg xkene....sama gak mcm alisya....

jgn le org luar memandai2 nk bezakan alisya dan adelia....anak2 aku dua manusia yg berbeza......maksud nama yg berbeza...punya selera dan personaliti berbeza....usah la nk pertikaikan semua tu sbb anak2 aku.....aku tau diri diaorg sbnrnya...aku yg menjaga diaorg siang dan malam...aku tau setiap perubahan anak2 aku....setiap perubahan...setiap milestone n motoskill diaorg...aku mmg peraasan...dr lahir smpi skrg...so jgn pertikaikan siapa cpt dan siapa lmbt.....n plg penting kasih dan syg aku xde bezanya antara alisya dan adelia.....

No comments :

:: Track je ::