Wednesday, August 18, 2010

:: Alhamdullillah ::

alhamdulillah...syukur pada Allah....akhirnya kami berdua dpt kuar dr 'kurungan' tu.....masa monday hari tu.....mmg aku menanti dengan penuh debar.....bile doc dtg....die leh lak ckp blm blh kuar sbb result darah blm kuar....n mayb ade growth dlm darah tu....yg menyebabkan ade kuman yg xdpt nk dikesan....

aku masa tu teramat depress dan down gile....mmg xtahan...muka aku mmg terok kot masa tu...sbb tahan nangis....bukan ape...aku kesian sgt kat anak aku...jd bahan diaorg je.....diaorg kn mcm drakula....plus aku rindu gile ngn kakak n aku pun nk termuntah mkn lauk kat hosp tu....

aku jd heran kejap....ape le yg ade kat anak aku ni....kuman apa yg jahat sgt smpi buatkan platelet anak aku melambung2....haih....doc kate mungkin ade kuman dalam darah....tu yg xleh kuar lg....so kene tau kuman tu jenis ape....n kuman tu sensitif pada antibiotik mane.....klu antibiotik yg kuman tu sensitif xde dlm bentuk untuk diberi secara oral......so aku kene stay for another 5 to 7 days.....whaaaaaaaaattttttt????.....tu yg buat aku down gile2....mcm2 dlm kepala aku....klu cont IV...mesti urat anak aku bengkak lg....sbb yg kat tgn dh bengkak dah pindah ke kaki....klu kaki lak bengkak?....serabut kejap kepala aku....sbb aku terbayangkan ade 1 anak cina ni jd mangsa kuman dalam darah gak....disebabkan dh xtau nk cucuk line tu kat mane....kepala budak tu jd mangsa.....urat kepala yg dekat2 ngn telinga....hellooo....seksa aku tgk......n tu yg buat aku sgt2 xsanggup klu adelia kene cont IV lg....sbb xtau nk cocok tang mane pn xtau.....tangan kaki die sume berderet bekas cucuk....

result platelet still tinggi.....still xnormal...600++....tp ade penurunan...white sel pun turun gak....pening aku memikirkan benda ni.....apa silapnya ntah padahal antibiotik yg anak aku amik tu mmg 2nd layer yg terkuat...so klu pape lepas ni...mmg yg plg power doc bg.....xckp kuat ke klu 5X sehari kene cocok....adelia smpikan dh lali...amik darah pn xnangis....dh kebal kot anak aku....tp aku ni mak die...mane le sanggup....n paling xsanggup klu nk buat line....mmg tragik...sbb urat anak aku kecik....die kan still baby.....kite yg dh tua ni pn payah nk nmpk urat....

TCA next 2 weeks....30hb aug....hopefully by that day...everything will be fine.....harap2 sgt sume akan berjalan dgn baik...sbb darah anak aku....FBP dh dihantar ke HKL utk diagnose.....sian bby mama....so tgh debor tgu result dr HKL....n tgh debor gak nk tgu result platelet die next 2 weeks....turun le ye syg....n that day kene amik darah lg......

smlm rehat dirumah.....isnin hari tu blk2 je...kakak terus gomol die dlm kereta...rindu gile...n adelia dr ngantok2...terus segar bijik mata....jerit2 tgk kakak die...masa tu nk menitik air mata aku tgk kasih sayang 2 beradik ni.....wlu diaorg kecik....diaorg tau n saling merindu....n happy sgt2 bile dpt jumpa....

hari ni tawakal kepada Allah...moga anak2 aku....alisya dan adelia xterkena kuma yg jahat lg.....skrg ni xblh nak jangka sbb bby2 yg ddk kat umah...mak sendiri jaga pn kene benda yg sama....sbb kes2 yg ade kat hosp hari tu majoriti mmg mak diaorg dok umah....sendiri jaga.....ttp nk jadi...so conclusionnye skrg....mcm mane pun....klu dh kite menjadi insan terpilih untuk diuji....walau kat mane...dengan siapa....apa juga keadaan...kite tetap akan diuji....so doa byk2....usaha dan tawakal....moga Allah lindungi kami sekeluarga dr semua malapetaka yg ade.....dan sihatkan lah anak2 aku Ya Allah...jauhkan lah die dr segala bahaya dan kesakitan.....dan aku pun tetap berdoa...utk anak2 rakan2ku....anak2 saudaraku....moga kami semua dilindungi oleh mu Ya Allah....amin........

No comments :

:: Track je ::