Wednesday, June 2, 2010

:: Same je sygnya ::

aku terdetik nk post entry ni bukan sbb ape....sbb kasih dan sayang aku terhadap 2 puteri hati aku.....aku sgt2 bersyukur kerana Allah kurniakan aku 2 puteri hati yg sgt comel dan cerdik....huhuhuhuh....aku syg kedua-duanya same je....xde beza....mungkin sbb adelia ni still baby...so attention aku mmg lebih pd die...plus aku menyusukan die secara ekslusif....tu yg buatkan aku nye bonding ngn die sgt2 jelas.....

bab alisya...aku bukan suka2 nk marahkan die....aku cuma menegur dan nk ajar die...klu dibiarkan menjadi2 lak perangainya.....aku tetap sygkan die mcm dulu.....malah makin bertambah syg aku pd si kakak...serius xde bezanya....mmg kesakitan aku melahirkan die berbeza dr adelia....nature born....normal...plus direct BF.....sume tu ade moment yg berbeza dan sgt2 indah.....bersalinkan alisya...aku sgt2 gembira.....sampaikan xterasa takut utk melahirkan die....sbb aku mmg sgt2 xsbr nk mengemdong anak sendiri....xkan la disebabkan kelahiran adelia secara normal ni boleh mengubah secara automatik syg aku pd darling aku tu...owwhhh noooooooo.....aku sgt2 sygkan alisya okey........

adelia blm besar....blm blh nk pok pek n byk akal mcm kakaknya.....mmg aku akui.....jaga adelia jauh lbh mudah dr aku jaga alisya dulu....mungkin dulu aku xde pengalaman....mungkin dulu kami berdua nebes.....panic xtentu psl....skrg kami suami isteri dh tau n bersedia klu pape jd......betul kata org...pengalaman mmg mematangkan diri kite.....Allah juga maha Adil....dulu masa aku ngandungkn alisya...sume dipermudahkan.....xde komplikasi...cume songsang je la....tp dugaan aku adalah semasa nk mendidik die....mmg sgt2 mencabar.....dgn adelia...aku hadapi dugaan dr die berada beberapa minggu dlm rahim aku...sampai lah die nk dilahirkan....n once die melihat dunia...alhamdullillah.......tu yg nmpk perbezaanya.....

sumpah syg aku pada kedua2 puteri aku ni xde bezanya...aku yg mengandungkan dan melahirkan anak2 aku ni.....insyaAllah aku akan sama ratakan kasih,sayang serta perhatian aku pada anak2 aku.....biar anak aku kurang kemewahan tp jgn kurang kasih syg....sbb sume tu xde nilai dan xdpt dijual beli......

3 comments :

Chor Ayu said...

eyna tak sumpah pun ayu tau..yela, dua2 tu anak eyna, eyna yg kandungkan dia.. ayu pun ade org ckp, ayu tak syg anak dlm perut sbb boy.. rase nk g tarik mulut dia..pandai2 jek buat stetmen wakil ayu.. mana dia tau..

Ain said...

btl tu kak..kita mrh anak bukan bermakna x sayang, kita nak ajar dia supaya dia x ulangi kesilapan tue. semoga kita sama2 dpt mencurahkan kasih sayang yg seadilnya buat anak2 kita.. amin..

eyna said...

aminnnn...mulut org kite xblh nk tlg ttpkn...ikutkn hati mmg nahas org tu dkejekn....kdg2 org yg ckp mcm tu adalh org yg rapat n konon2 diaorg tau sumenye....huh...

:: Track je ::