Saturday, June 26, 2010

:: L@GEND@ BUD@K SET@N ::

apa ada ngn cite ni.....huhuhu...aku sgt2 teruja nk tgk movie since dr movie ni nk masuk panggung hari tu.....kenapa ek...sbb kisahnya dulu aku penah baca dgn penuh perasaan dlm novel.....ahadiat akashah...mmg novelis yg sgt2 aku minati....most of collection aku pun mmg byk nukilan die.....

cerita ni mengingatkan aku pada kisah dulu....pada zaman aku sekolah menengah....zaman aku kuat berangan....wakakakaka....dulu bile baca buku ni mesti aku feel habis.....dan dsbbkan tu lah aku nk tgk movie ni yg ada lagenda nye yg tersendiri....

bile ade kesempatan setelah dicerita sedikit sinopsis oleh cik elly magic....aku semakin teruja....dan setelah menonton kisah cinta yg touching ni.....bg aku filem ni mmg best....barisan pelakon yg sgt2 menyerlah kecuali utk watak ayu yg 2nd tu...aku xberapa gemar sbb die xde jiwa sbg ayu.....xsebaik lisa bawakkan.....tang situ dh terputus feel aku kejap....tp aku butakan mata sbb lakonan Farid Kamil as Kasyah mmg menjadi....roh kasyah mmg menyerap masuk dlm tubuh farid...cewahhhh....walalupun terlalu byk close up shot....xpe le....tp klu diaorg xbuat close up tu mayb feel akan jd lebih mendalam....air mata aku?....hehehehehe....aku kan jiwang....so mmg filem ni berjaya menjatuhkan air mata aku sama mcm filem kesukaan aku sepanjang zaman....CINTA.....but this time aku x pg ngn mr hubby sbb die xmo...huhuhuhu....kurang feel....klu x leh berkarat ckit...hehehehehe
Italic
bab watak lak dlm ni....Lisa Surihani....mmg sesuai melakonkan watak Ayu...sbb die sendiri mmg seorang yg sgt ayu dan manja.....tp aku xberapa suke tgk watak ayu selepas buat plastic surgery tu...plastik.....Farid Kamil mmg sesuai sbg Kasyah...dulu time aku baca mmg aku bayangkan Kasyah ni hensem...tinggi...so mmg menepati apa yg aku impikan sblm ni.....die mmg berjaya membawa roh Kasyah kedalam bdn die....cewah mcm cite Awek Cun lak...hahahahaha.......Que as Azmi....mmg mantap....menyakitkan hati...mmg menjadi watak tu....suka bile die ckp....."aku sygkan kau la....BODOH"...rajin tul die sebut BODOH dlm cite ni.....Fazura as Katerina...shes perfect....walaupun wataknya xseberapa...tp tetap menarik...dan aku sgt2 xsabar nk tunggu kesinambungan cite ni.....Katerina....n of coz Fazura le jd heroin nye....die mmg fev aku pun....x plastic....aku suka die dlm sume cite.....hehehehehe.

pape pun cant wait for sambungan filem ni....Katerina....huh...mmg aku sgt2 sukakan Fazura....die sgt2 neutral.....aku suka die dr dulu because of her sweet look....lisa sgt2 comel dan cantik...farid kamil sgt2 hensem....seksi...huhuhu.....i wish that aaron aziz jd kasyah....tp xsesuai lak...sbb umo...hehehehe...bg aku filem ni ringan dan menarik...sesuai ngn jiwa aku yg suka dibuai2....aku ni nmpk je brutal....tp dlm sapa yg tau....huhuhuhu....

nice movie......best novel.....klu buat panjang ckit mesti lg best sbb still rase xberapa puas....tp xpe le....leh buat yg lbh baik for Katerina.....tp klu le ade kuar cite KL-LONDON...mmg 10X tgk pun aku xkisah.....sbbnya dr mula aku beli smpi skrg aku masih xpuas2 khatam novel tu.....mmg best.......

aku suke scene ni....lomantik....

No comments :

:: Track je ::