Friday, April 2, 2010

:: all by myself ::

aku sekarang dlm proses mempelajari ilmu berpantang sendirian di rumah......aku harap mak ade same aku....berborak....share mcm2......blh manja2 ckit....tp aku faham mak kene blk ipoh sbb kat sane pun die akan lebih selesa dan mmg ramai yg akan rindukn die klu die dok lame kat sini.....

so far...sepanjang seminggu aku sorang2 kat sini....aku seakan dpt sesuaikan diri dengan keadaan.....dengan kerenah anak2 aku......dgn kerja umah yg dibantu oleh hubby aku....terasa lbh tenang dr aku pantangkan alisya dulu.....mungkin sbb dulu aku xde pengalaman dan aku mmg teramat perlukan perhatian time tu......hurm klu la aku dpt ulangi masa dulu.......tp tu dh tertulis utk aku....pengajaran.....yg pastinya kini aku dpt buat sendiri mengikut garis panduan dr mak aku.....wlupun secara online......hehehehehehe.....yg pasti mmg aku rindukan mak aku.....

makan minum still berjaga....tungku n bengkuk sume mmg aku ikutkan....credit to ida (Cik Puan Faridah) sbb suggest kan aku set bersalin amway....mmg selesa n praktikal....senang n fleksibel utk org berpantang sendiri mcm aku ni.....sume dh tersedia dlm uncang......sgt2 elok dan menyegarkan badan......ubat2 die pun xmemanaskan badan......membebankan aku dan bby kecik adelia.....

so far my little princess sorang ni makin pandai melalak di tengah mlm.....mintak bergayut sepanjang mlm......hadooii...siang lak die top up tdo mcm nk rak......aku nekad nk fully breasfeed si kecik sorang ni....tebus blk kesilapan aku dulu....dan aku nk bg alisya rase ckit nikmat susu ibu.....biar die tau xde bezanya die dan adiknya....sama2 aku syg......sama2 membesar dlm rahim ni......

si kakak makin selesa dengan status die sbb kakak....eventho masih xberapa selesa dan ade ckit unsur keganasan....tp die dh xde main tarik2 bantal adik die....kedekut tu still ade tp xbyk n teruk mcm sblm ni.....smlm aku spend one whole day ngn die.....memula mmg perangai....tp ok lak pas tu......huh...mcm ni la kan mak aku jaga kami semua adik beradik....teringat blk pengorbanan mak aku.....

papa lak komplain smlm......'kite mcm dh xde masa bersama...borak2 n bergurau'......aku pun perasan gak......aku byk diam lately ni....mungkin sbb aku takut percakapan aku nti akan melukakan hati aku sendiri....tau la time2 mcm ni...oversensitif kan......

so far alhamdullillah....aku selesa berpantang mcm ni...xde preasure....nti dh nk hbs pantang mmg aku nk blk ipoh......nk jaga betul2.....kire final stage le kan.....buat betul2 supaya xtersilap langkah....hehehehehe...aku cuma nak kan yg terbaik utk keluarga aku...AMIN......

4 comments :

Ain said...

alhamdulillah kak.. insya Allah, lm2 nnt alisya fhm peranan sbg kakak.. hihi.. mesti syok kn duk umh mengulit ank2.. akak pn kn jg dr taw.. kiss tuk alisya n adelia.. muahxxx

Rizziela said...

Insyallah..Eyna pasti boleh melakukaknnya

akak doakan yg terbaik untuk eyna & family

Ieda said...

syukur ieda dengar,ina ckp mcm ni....ieda yakin ina mampu.....teruskan kuatkan semangat yer...nnt blik ipoh...jgn lupe calling2 ieda

UmiDAnisH said...

selamat berpantang.. semoga cepat sembuh..

:: Track je ::