Tuesday, March 30, 2010

:: Syukur Ya Allah ::

alhamdullillah.......blh gak aku mengepos entry dlm blog ni....hehehehehe.....smlm aku g hosp...disebabkn sakit yg teramat pd tmpt CPD bag aku dimasukkan....aku terpaksa melangkau tarikh utk check progress blader aku yg injured ni......

as usual kene ikut procedure....memula mcm kene pakai blk benda 'jahat' tu....aku dh mula gundah gulana blk....sedihnya bile mengenangkan aku akan menjadi mcm manusia cacat blk.....xnormal.....aku kene menahan seksa sakit memakai benda tu lagi.......jenuh aku berdoa...hubby aku mcm dh putus harapan sbb die xnak aku depress lg mcm hari tu.....mcm sblm2 ni......alhamdullillah akhirnya doc ckp aku semacam leh hidup tanpa benda 'jahat' tu.....tp jgn terlalu gembira sbb klu terjadi pape lg aku kene terus g Emergency utk memakai benda 'jahat' tu blk dan meneruskan treatment yg seterusnya yg mane mungkin akan lebih menyeksakan....

mak aku risau kat ipoh.....aku faham...perasaan seorang ibu.....sbb aku skrg pun punya naluri yg sama....inginkn yg terbaik utk anak2 nya.....tambahan aku ni mmg manja ckit....masa die blk hari tu....jenuh ku tahan air mata ni dr jatuh...xnak die risau dgn keadaan aku....nk blk ipoh?...bukan xnak tp keadaan xmenizinkan....aku kene ikut sume followup appointment ngn doc.......nk kemas2 brg lg...aku xckp kuat nk buat sume tu.....biar aku berpantang sendiri kat sini....lbh tenang lak aku rase.....bertemankan lappy ni.....aku xde le bosan mane....alisya lak g sekolah.....bile time die sekolah rindu lak aku pd si kakak sulung tu.....

walaupun die makin nakal.....hati kdg2 mmg nk marah je ngn die....tp perasaan bersalah dan kesian dtg lak....tgk muka die pe sume....sayu je hati aku...terus xjd marah.....haiihh...moga aku dpt bahagikan kasih syg aku pd anak2 aku dengan seadil adilnya......aku sygkan sume anak2 aku.....

si kecik adeliya lak makin pandai buat pangai.....makin pandai kuatkan volume time nangis...sblm ni main rengek2 manja....mcm pompuan melayu terakhir....tp mmg nmpk die sedikit bersabar dan mengalah bile aku terpaksa melayan kerenah kakaknya dulu...hurm sungguh mencabar melayan kerenah anak2.....tu le sbbnya aku lbh suka berpantang sendiri...xnak melukakan hati sesapa lg.......esp org yg xberapa kenal hati budi aku....dan aku pun xkenal hati budi mereka...........

3 comments :

Chor Ayu said...

sabar eyna...ayu pun belum beranak lagik dh bakal di uji... speechless rasa.. nk sgt bg nasihat kt eyna, bg support, tp ayu sendrik pun start down nih...

Ain said...

syukur alhamdulillah kak.. semoga akak cepat sembuh yer.. dah ada nm ek si kecik tu.. cantik nm dia adeliya.. x sbr nk tgk bb..

eyna said...

ayu, ain n sume...thanks for da support.....utk ayu sabar le....moga Allah beri yg terbaik....bile kite mengandung yg sulung mudah xsemestinya yg kedua kite dpt nasib yg sama....tawakal dan berdoa byk2.....

:: Track je ::