Monday, February 1, 2010

:: Dugaan...sian anak aku.....dan aku sekali ::

drama queen dh sihat






bermulanya mcm ni.....khamis lepas aku g bawak anak aku jumpa Dr pakar....Dr. Noora from hosp serdang......actually this is da 1st time aku g serdang hosp for treatment.....credit to dak opis aku sbb kenalkan ngn makcik die....kyun...aku betul2 terhutang budi....layanan dr. noora sgt2 le aku hargai....penuh dengan informasi dan maklumat........aku dh pegi mcm2 jenis dr...baik specialist private atau dr biasa....sume mmg xmemuaskan hati aku.....even ni kali pertama aku g jumpa specialist gomen....tp info yg aku dpt lebih baik berganda2 dr private yg cuma nak duit aku.........klu aku tau mcm ni...mmg dr awal aku g carik dr yang 1 ni.....aku mula gelisah sbb die start demam since monday......aku bwk g klinik on tuesday......doc kate by friday klu still on demam alisya kene amik darah......suspect denggi......kecut aku dgrnya.....sampai hosp serdang...dengan maklumat yg diberi aku pulang dengan harapan anak aku kembali sihat........aku dibekalkan ngn ubat antibiotik namanya Zitromax and upgrade inhaler aerochamber die.....seretite 125/50....so cont amik smpi 3 bulan 4 puff daily......aku ikutkan je sbb menurut doc paru2 anak aku dah bengkak.....
sepanjang bg aerochamber tu mmg nmpk sgt perubahan yg baik...xde lg batuk tengah malam....oh yes anak aku mmg ade asma..so no doubt....tu yg kene cont treatment smpi 3 bulan aerochamber.....aku redha....kene amik xray pe sume.....lung not very clear...but yet smpi tgh mlm anak aku still demam....demam panas smpi 40...aku makin riso...dia mcm biasa.....esknya dh jummat aku bwk g klinik kesihatan....amik darah...alhamdullilllah result clear...aku consult blk ngn doc noora......die suh cont PCM ngn antibiotik.....mlmnya lak masa lepas aku bg antibiotik tu.....naik lak mcm rashes kat bdn anak aku....bile aku aku pegang rase pijar....anak aku nangis....garu2 satu badan.......aku riso blk....terus sms dr noora......bwk g hosp serdang.......doc suggest utk admit anak aku....aku terima je la asalkan anak aku sihat......so masuk hosp......bergegar jap le ward tu sbb nk mskkan drip kat tgn anak aku......sume org dok lena...anak aku lak buat consert....plus drama.....bergenang gak air mata aku....tp aku kene kuat...walau nyatanya mmg aku sgt2 xkuat....xblh berjalan......tp aku gagahkan jugak....uurrggghhh anak aku reject antibiotik tu rupanya......so skrg die mmg alergik utk ubat jenis tu...aku lupa dh namanya.....
esknya dh nmpk perubahan after 1st antibiotik......pkl 6 pg...msk ikut drip....nasib die xsedar....klu x mau melalak lg......esknya die dh ok ckit....doc kate blh blk......lega aku sbb die dh start buat ward tu mcm aku ngn hubby aku ade share lak....sabor je la.......aku lak leh lak jth dr katil ward tu.....sakitnya...esknya aku panggil makcik urut......xblk sban jumpa auntie visha....sbb aku nk kemas umah la konon.....ni la kali pertama dan terakhir akan guna khidmat makcik ni....xbest....lg sakit aku.....smlm aku lak kene g hosp.....sbb ade air kuar....aku ingt air ketuban......rupanya sbb aku ke kene kencing kotor n kene infection......aku terkejut bile doc ckp mcm dh bukak 2cm......nasib bukan....klu x.....hbs le......
kaki aku still xok......jln terjengkut2....bby yg ligat dlm ni still songsang......so tunggu je la apa sudahnya......hubby aku lak suara dh mcm penyanyi rock....hilaaaaaaaaaangggggggggg....sian.....mcm2 kejadian.....betul2 menguji.....

2 comments :

Rizziela said...

sian nyer kat arisya
mcm mana ena blh jatuh katil? bahayalah ena....jaga baik-baik yer kesihatan ena & bb

Ain said...

LA, ALISYA PUN WARDED GAK KE? KESIANNYER.. AKAK LAK JATUH KATIL? ADUH.. DUGAAN BETUL KAN KAK.. AHNAF PUN ADA ALERGI SATU JENIS ANTIBIOTIK, NAIK RASHES, SEK NI KLU G KLINIK, MMG NK KENA INGT NAMA UBAT TU, TAKUT DAPAT UBAT YG SAMA...TAKE CARE YE KAK.. BUAT ALISYA, SEMOGA SIHAT2 SELALU

:: Track je ::