Saturday, January 23, 2010

:: geramnya aku ::

entry kali ni aku post khas utk adik aku yg 1...........sungguh kasihan aku bile bertimpa2 dugaan melanda diri die.....kalau aku ni superman....mmg aku akn bantu die selagi boleh.....dh le girlfriend die yg konon lawa tu dh tinggalkn die.....masalah lain lak dtg jenguk sama....tu org kate...sudah jatuh ditimpa t.....xpe le yiet......ni masanya ko buktikn pada semua manusia yg dok mencerca ko skrg ni....ni masa ko ssh....ni masa ko diuji.....jgn terus jatuh....bangun buktikn yg ko boleh......kite akn lbh menghargai hidup klu kite pernah ssh sblm ni.....

tp betul ke itstilah ni....kite akan kenang tempat yg kite jatuh.....hurmm...sungguh subjektif.....yg aku pernah lalui...pengalaman bersama org sekeliling aku.....xramai yg kenang masa die susah dulu......bile dh senang.....mula mendabik dada......lupa akan kesusahan dulu.....lupa pada manusia yg pernah mencerca die dulu.....lumrah dunia....bile kite senang...baru mata2 yg mengata kite dulu memuji....memuja...sayang...kite ni la segalanya2.....kite ni lak yg kononnya nk menjaga hati sampai lupa pada tanggungjawab yg sepatutnya....lupa.....leka dengan pujian palsu.....cuba kalau kite jatuh balik....ade x org tu akan dtg tolong kite....adakah yg org yg mengagungkan kite akan dtg hulurkan tangan.....atau sekali lagi kite akan dihina......subjektifkan.....depends pada nasib kite mcm mane.....aku sendiri bukan baik mana....tp bg aku mmg xptt kite berdendam sampai mati....tp parut luka lama tu...rasenye boleh berdarah kembali......

nasihat aku pada adik aku......tabah dan sabar....pasti ada cahaya dan rezeki yg lebih baik....buktikan pada semua.....walaupun ko bongsu.....ko boleh berjaya......jgn mengharap pada sesiapa......dan aku sgt2 berterima kasih sbb aku jujurnya xdpt nk menjengah mak abah selalu....terima kasih sbb jaga mak abah....sbb itu mmg tanggungjawab sebagai seorang anak lelaki.......syurga korang dibawah tapak kaki ibu....bukan ditapak kaki org lain........aku cakap mcm ni bukan aku lupa tanggungjawab aku....cuma aku masih ade tanggungjawab lain utk keluarga aku.......dh mmg ditakdirkan aku harus taat pada suami aku....bukan die yg patut taat pada aku.......

No comments :

:: Track je ::