Thursday, November 12, 2009

:: Sian Baby Mama ::

smlm aku blk mcm biasa......jalan lak tetiba jammed time nk kuar putrajaya tu....huhh..nasib ade jln alternatif.....g ikut jln belakang kuar KG Abdullah Baginda.....kat situ pun jammed gak sbb trafic light byk sgt.....

smpi umah aku mcm biasa amik si anak dara.....masa aku dtg die tgh tdo....baru tdo....apa lg perangai la makcik...melalak.....pastu babysitter aku lak ckp anak aku terjatuh sbb memanjat grill....menyonyong le mulut die....huih....menyiarap darah aku gak mase tu....tp nk buat mcm mane....dh proses budak2 nk membesar....lgpun die mmg kerap main ngn adam tu....mmg bestfriend die le....blk umah je ADAM.....

blk2 mmg die buat pangai...ngn bibir atas yang menyonyong....sian aku tgk....jenuh gak aku memujuk....bg mkn coklat.....die nk lebih2 lak....huih...kire special la die dpt smlm sbb aku hanya akan die merasa coklat time weekend je......melalak lg die....bwk msk bilik melalak lg....husband aku mcm biasa la...die le yg over bila anak manjanya nangis....xsenang duduk die....

bile mood die ok ckit....die agaknya nk bgtau die jatuh ngn adam kat depan.....beria die bercerita.....aku nk capture gmbr mulut die...die xbg....huhuhuhu...aku lak lepas kuar mkn...mata tau je la....mcm kene gam....lately ni mmg aku kerap ngantok....esp lepas dinner......ngantoknya....mata pun mcm xblh nk bukak dah....so apa lg....zzzzzzzzzzzzzzzz....babai alisya n papa......sian gak aku sbb xdpt berapa nk spend masa ngn die...selalunya bile die main aku temankan die.....kdg2 terlelap....die akan kejutkan....tp skrg ni..........smlm hubby aku amik alih tugas aku......basuh badan alisya sblm tdo...basuk 'yak' die......sidai baju.....angkat baju.....aku lak jd slepping beauty......bile aku say sorry kat hubby die kate xpe....aku kan ngandung...biasa la....tapi aku tetap rasa bersalah....masak dah memang kurang.....jaga umah sikit pun xblh....ni baju blm berlipat2 ni.....bab ni mmg hubby aku surrender dulu....huhuhu.....

pape pun thanks to my hubby n my sweet little princess...sorry.....mmg aku perlukan masa untuk rehat yg cukup.....ntah le.....aku cuba tahan mata mlm ni....nk lipat baju wei....thanks papa n ticha....mama looooooovvvvesssss both of yeeewwwwwwww.......

2 comments :

Ejja said...

Aiyo.. byk bizi yo Mak Yong..
apo nak wat.. sok2 lps branak.. kasi sambung itu tugas umah balik.. hehe..

Weh, smlm den g putrajaya.. Mu bhgn mano erk? luas benor.. den pun x tau den g mana smlm.. wkkaka..

eyna said...

bz le sesangat...melayan mato den ni ha.....ni baru lepas hbs mkn...mcm nk kene gam gak ni....uuiishhh....mencabar gile...

den nikat cyberjaya.....somi den yg kat putrajaya....mu mesti singgah alamanda kan?....huhuhuhuh

:: Track je ::