Thursday, November 5, 2009

:: Bila Hati Menangis ::

poyokan tajuk aku ni........ye la mmg le nangis...sume kene block....facebook kene....nk update blog pn xblh.....leh baca je......xde penghibur aku dikala sunyi tau.....sume kene block keje pun xde perasaan.....dh le lately ni aku jiwa kacau.......masalah bertimpa2....mcm cerita aku dgr yg menyakitkan hati....yg menggembirakan pun ade gak.....
 
aku cite yg best nye dulu la....setelah aku mengharungi dugaan selepas beberapa kejadian kemalangan.....aku betul2 bersyukur ke hadrat Allah sbb org yg melanggar aku mase kes kat ipoh dah dtg buat report selepas pihak polis mengeluarkan waran utk si pesalah....Alhamdullillah...selamat NCB aku utk thn ni....sbb 2nd accident mmg dh nyata bukan slh aku dan pesalah tu dh pun buat report....
 
cite yang xberapa bestnye lak.....aku skrg kene kuatkan hati berhadapan dengan org yg sgt2 aku cuba utk perbaiki hubungan selama beberapa bulan ni......walaupun mmg hati aku bengkak....tp aku pendamkan je.....tp baru2 ni ade lak angin sepoi2 lalu membawa pekhabaran yg amat aku kesali......sgt2 membuatkan aku rase mcm semakin tidak dpt menerima......
 
smpi bile aku harus menjadi mangsa manusia rakus yg cuba meletakkan kesilapan lalu nya pada aku dan mangsa2 nya yg lain.....xde perasaan ke die bile die cuba menganiaya kami......ayattttttttttt...bombastik gile.....biarlah....Allah tu Maha Adil....mungkin die blm nmpk dimana kebenaran.....mungkin die gembira disebalik topeng tebal yang menutupi mukanya.....dengan segala amal ibadatnya.....biarpun aku mcm ni....aku blm jahil tentang agama...aku masih rasional....
 
aku hanya ingin yg terbaik untuk aku dan keluarga aku......sebab itu adalah hak mutlak aku selamanya....insyaAllah.....jangan cuba bermain api sbb api dlm diri aku blm penah aku hamburkan sepenuhnya.....aku harap xde le kejadian buruk yg akan merosakkan apa yg sedia terkoyak skrg ni.....hati aku?....mmg sedang menangis.....semakin tidak dpt menerima....bukan membenci tp aku perlu ruang dan masa serta peluang untuk aku.........
 
aku xpernah teraniaya begini....aku xpernah rase hina mcm ni....mungkin sbb kali ni betul2 melibatkan maruah aku.....dan keluarga aku....mungkin sbb kali ni disbbkan sesuatu anugerah yg amat2 berharga dlm diri aku.....yang xkan aku ganti hak miliknya....sbb anugerah itu adalah hak milik kekal hingga ke akhirat.......jadi tlg fahami situasi aku....mungkin niat kalian baik....tapi aku tau apa yg terbaik untuk aku dan keluarga aku.........bukan nak mendabik dada dan bercakap besar....tapi bg aku peluang supaya aku xulangi kesilapan yg telah kalian lakukan dulu...........Ya Allah......pimpinlah aku....bantulah aku supaya aku mendapat apa yg terbaik dalam diri aku.....AMIN..........

3 comments :

Rizziela said...

semoga ena kuat menghadapi dugaan ini

Rizziela said...

semoga ena kuat menghadapi dugaan ini

Ain said...

la, akak kena block ke?
patutla diam je kat face book..

k.eyna, mmg la kdg2 sakit hati klu org wat kita mcm2, tp akak ingat satu je, nnt Tuhan pasti akan balas balik kat dia. Kalau akak makin fikir, lg sakit hati kak.. yg penting sekarang, akak jg diri baik2 k.. akak kena sentiasa hepi, cian bb kecik tue n ticha also..

:: Track je ::