Thursday, November 19, 2009

:: Ada uBi aDa BatAs Part 2 ::

kite sambung lagik okey.....ahad tu alhamdullillah batuk anak aku okey....doc suh cont amik aerochamber 4jam sekali....utk stabalized kan lung die....n cont salbutamol utk clearkan lung die.....aku bersyukur anak aku xbatuk berterusan....

esknya as usual aku hntr alisya g umah bbysitter...aku nmpk somi bbysitter aku tgh merokok....menyiarap drh aku......pastu terdengar budak2 dlm umah tu batuk jugak.....huhuhu....hari tu mmg aku tawakal....blk keje aku dh dgr anak aku mula bernyanyi ngn batuk2 die.....pastu yg lebih aku geram.....masa aku amik anak aku.....smpi je umah aku terbau aroma yg amat menyakitkan hidung...rupanya anak aku mendownload sesuatu dan masa aku amik anak aku...anak aku tgh tdo.....aku terus bwk anak aku msk bilik air....basuh....dh keras....urrggghhh....aku dh hangin....sabar je la.....klu ye pun anak aku tdo xblh kejutkan ke.....dan plg menyedihkan this is not the 1st time okey.....sblm ni masa anak xtdo pun aku amik ade 'hadiah' kat bobot die....aku diamkan jugak.....huh byk lg insiden yg mencarik hati aku sbnrnya.....


aku nekad terus sms anak die.....memula aku sms ex bbysitter aku...luahkan perasaan...geram sgt kan aku rasenya.....aku terus bg sms berbunyik mcm ni.....
"Salam kak,ina ni, mama alisya.lupa nk bgtau pg td.alisya ni sabtu hari 2 kene msk emergency kt putrajaya.batuk truk sgt.smpi xblh tdo.kene amik gas.dokt ade pesan.xblh tdedah kt environment yg ada asap.mcm rokok.pas2 makanan myk2 pn xblh.nti akak ckp kt makcik ye.ina xsmpt ckpkn td.tq"

x ke general bunyiknya sms aku ni...tidak menyalahkan sesapa.....leh lak die bls dengan penuh angkuh dan sombong....

"WSALAM.INA.SO FAR MAK AKAK JAGA BUDAK2 ALHAMDULLILLAH TAK ADA SAKIT2 TERUK.DEMAM2 BIASA ADALAH.BUDAK2 ANTIBODI TAK SAMA.AKAK FIKIR BIARLA MAK AKAK JAGA SAMPAI CUKUP NI.SELAMAT MALAM.MAAF MENGANGGU"

siap bg hurup besar tu.....aku tersirap baca sms tu...masa tu pkl 2 pg...mata dh xblh nk lelap.....anak aku dok leka bermain lagi...still terkejut dan terkedu dengan tindak balas yg baru je terjadi.....speechless......otak aku kosong sekajap.....bila aku tgk anak aku...nk menitik air mata ni.......sian die menjadi mangsa.....pagi2 buta2 tu terpaksa aku kejutkan hubby aku.....die pun terkejut dengan perkhabaran sedih ni.......die pun baca sms aku dn ckp xde pape yg menyinggung......ini cuma ayat pesan okey.....bukan nk menyalahkan sesapa........pagi2 tu mcm2 yg bermain kat kepala ni....mana nak letak alisya sbb mmg dh sebal sgt rasenya hati masa tu......lastnya aku xtahan.....airmata aku turun gak bile aku tgk anak aku dh lena....aku xnak die nmpk aku nangis...sbb die akan tanya...apa aku nk jawab.....hubby aku cuba tenangkan aku....die bg solution yg plg aku nk elakkan sgt2...hntr alisya blk sban....aku cuba ligatkan kepala ni berfikir...dan solutin pertama......selasa aku kene cuti.......sambil2 mencari nurseri utk alisya....actually mmg aku dh aim nk masukkan alisya kat nurseri sbb aku tau anak aku dh bersedia utk bergaul2....sbb die mmg suka berkawan.....oh lupa lak.......masa aku dok berfikir2 tu...aku terlelap....aku mimpi....mimpi yg ganjil yg xpernah aku alami.....aku jalan kat 1 kawasan yg luas....jalan raya tu color hijau.....lapang xde pape....yg ade hanya tiang2 lampu...smpi 1 kawasan...aku jumpa jln bersimpang.....aku terus...tiba2 alisya tegur aku...die ckp jln yg aku pilih salah....aku pun terjaga.....dan ikut jln yg die tunjuk.....lepas tu aku terus tersedar dr tdo....aku berfikir...mungkin anak aku cuba nyatakan sesuatu tp die xreti nk bgtau mcm mane....aku nekad utk terus xhntr kat umah bbysitter tu.....

pagi tu...aku kuar...dengan semangat baru.....kebetulan ade bisness appointment lak...(bisness la sgt kan)....aku terus melangkah ke nurseri yg mmg aku dh aim sblm ni....mmg hajat dihati nk hntr alisya kat nurseri tu.....sbb elok....kata ofismate aku.....dulu penah try tp diaorg xnak...sbb dh penuh.....aku nekad....Alhamdullillah diaorg terima anak aku...walaupun bayaran agak mahal....aku xkisah...asalkan anak aku selamat kali ni.....jauh dr asap rokok dan makanan yg xberkhasiat.....

dan semalam bermula la episod baru dlm hidup anak aku......new environment n new friends....no more adam n anis......aku doa sgt2 moga anak aku selesa dan selamat kat nurseri ni.....moga org yg sombong akan mendapat balasannya nti....buat kitaorg mcm ni......aku byr utk korang jaga anak aku dgn baik....klu takat bg mkn minum je.....baik xyah...kesihatan dan kebersihan anak aku terabai....aku gembira anak aku blh berdikari.....dan aku harap kali ni semua berjalan dengan baik.....aku harap anak aku berdikari......bukan bertindak kejam bile aku tinggalkan anak aku kat nurseri...aku rase aku akan menjadi lebih kejam klu aku xbg peluang pada anak aku untuk berdikari....sbb bg aku peluang tu akan dtg hanya sekali........so doakan kami sekeluarga k....AMIN.......

2 comments :

~: T :~ said...

sian ina..
ok kak T doakan smoga licha pandai berdikari...licha pun peramah..
dun wory ok..she's a good gurlz..

Ieda said...

baru baca post ina ni....bengang iea bca pasal bb sitter...

:: Track je ::