Thursday, November 19, 2009

:: Ada uBi aDa BatAs Part 1 ::

tajuk diatas aku tujukan kepada manusia yg sungguh tidak berhati perut....buat aku sekeluarga hidup dalam kesakitan......luar dan dalaman.....huh.....yg menjadi mangsa utama...anak aku le....geraaaaaaaammmmmmmmmnyyyya aku......mmg org yg buat tu sungguh xde perasaan....jual ikan(selfish) sungguh.....

citenye bermula begini....sabtu lepas aku blk seremban ats sebab2 tertentu....nak mencarik rumah la konon.....pastu smpi je sban anak aku batuk xhenti2....lg obvious masa nk tdo mlm....smpi kitaorg bertiga xdpt tdo....aku lak terlupa bwk aerochamber die......so dengan hati yg cekal kitaorg kuar bwk anak aku g hospital putrajaya......mase tu pkl 4.30pagi......mmg aku xnak sesapa tau...sbb ni hal aku anak beranak.....bukan sombong tp aku xnak org lain susah sbb kami.....

so mase smpi hosp tu....anak aku kene msk emergency room....amik gas sbb paru2 die belah kanan tersumbat....aku dh ckp jgn bg anak aku expose dengan asap rokok....ni lah bahananya.....yg susahnya aku.....dlm hati aku mmg dh membara...sbb sblm smpi sban mmg anak aku xde batuk mcm tu......yg menjadi masalah...masa nk masukkan gas tu....anak aku melalak....takut die nk pakai gas tu......dh hbs kecoh pepagi buta dlm ER tu.......lastnya surrender...amik ubat lelah je...terpaksa amik okey sbb nk clearkan lung die......sian anak aku....

dlm kete aku sumbat ubat kat anak aku.....alhamdullillah die terus lena...tdo sbb mayb dh lega...dh clear mane yg ptt....blk umah jap amik aerochamber......terus runner blk sban blk....sbb sume barang still kat sane.....si puteri hati aku terus lena.....kepala aku pun same berat sbb xtdo....hubby aku terpaksa berhenti kat R&R nilai nk lelapkan mata.....mmg menyedihkan apa yg terjadi hari tu....sayu hati aku bile dengar anak aku susah nk bernafas....so lepas ni tlg le....jgn la dekat ngn anak aku klu korang baru lepas merokok....

actually bukan psl perokok2 tegar tu aku maksudkan kat sini......jom kite ikuti kisah seterunya dalam episod yg kedua.................diaorg xbersalah.....diaorg cuma nk isap rokok utk menjamin kesejahteraan hidup mereka......so jom kite teruskan ngn cite seterusnya..........

No comments :

:: Track je ::