Wednesday, October 21, 2009

:: A.G.A.I.N ::

huh....penat dh sebenarnya aku ni nak bercerita....mcm kisah dongeng dan lawak lak rasenye.....org dgr mcm nk caya xcaya....logik ke cite aku ni?...hurm tp tu le kenyataannya.....aku skrg mmg dilanda dugaan yang amat mengejutkan dalam hidup aku.......boleh dikatakan hebat.....mmg kes aku ni 1 nisbah 50 kot....huhuhuhu...gilossssssssss
mlm kelmarin....Isnin (19/10/2009)...satu lagi kejadian yang sgt2 tidak diingini terjadi lg dlm hidup aku.........dan keluarga aku....betul org kata malang mmg xberbau.....walaupun hati aku mmg pada mulanya xberapa sedap....intinct aku mengatakan ada sesuatu yg buruk akan terjadi....aku tetap xdpt nk agak....aku teruskan perjalanan dan tawakal pada Allah.....lebih kurang pkl 12.15 pagi.....kereta aku accident lagi......yg lebih tragis bukan kete aku atau hubby....tp kete bapak mertua aku....aku pinjam...konon senang aku nk bwk g keje.....sbb kete aku still dlm bengkel.....aku mmg xberapa larat nak drive kete hubby aku......

bile dh langgar tu....aku terus teringatkan bapak mentua aku....huh mesti masak hubby aku kene bambu.....tapi aku tetap bersyukur aku,hubby & alisya selamat...bby dlm ni pun selamat....mesti die pun terkejut sbb kerap kali bergegar die dlm ni.....sian anak aku....dlm perut lg dh merasa tekanan mcm ni.........

agak teruk....padahal masa tu hubby aku x drive laju pun....tapi benda nk jd kan.....mmg teruk kete....aku lak terhantuk....siku aku koyak ckit.....kaki bengkak...kepala mcm biol sbb terhantok....bertelur gak le kepala aku....ni pun tgh sakit lg kepala ni.......

hebatkan dugaan aku....sungguh xdpt nak dijangka.....mungkin ada hikmah sume ni kan....aku redha.....mujur xjd benda yg lg buruk.......mmg pengalaman yg amat pahit.......kemalangan yg besar terjadi dlm masa 2 bulan berturut-turut.....trauma 2 minggu lepas blm hbs lg....still nebes nk bwk kete...tambah lak trauma baru ni........ooooo tidak.....nyanyi ckit la....trauma yg melanda menikam2 jiwa......huhuhuhuh.....over lak aku kan......bukan ape...tension wei...preasure gile....rase mcm ish ntah la nak kata apa...............

pape pun...aku harap ni yg terakhir la jd kejutan budaya dlm hidup aku ni....xmampu dh rasenya aku ni.......sian anak2 aku...baik yg kat luar atau yg noti dlm ni..........dua2 sama2 noti.......huhuhuhu....dan mungkin kami sekeluarga akan membuat perubahan yg drastik lepas ni.....mungkin kah aku ngn kak liza akan berjiran dlm masa terdekat nih?....aku sendiri xpasti.....just look n see k....................yang nyatanya...aku bosan...penat...sedih.....harap2 ade sinar bahagia dan hikmah disebalik sume kejadian ni........AMIN.........


so no more tears....jom kite cont cite wedding adik ipar aku k..........


3 comments :

Ain said...

Ya Allah.. tapi apa2pun, syukur akak sekeluarga selamat..

MuNiRa @ uMMi RaYYaN said...

tula kan ain... syukur eyna sekeluarga selamat...
patutla smlm x online...

**Nae/Naz** said...

aduh eyna..................speechless...kalau nae pun..GUMAM!!

:: Track je ::