Monday, October 19, 2009

:: Admmitted at KPJ Sban ::

sambungan okey.......lepas aku accident badan aku mmg lemah...aku takut sejarah lama berulang lagi....hubby aku jenuh remind aku...xnak benda lama berulang lagi.....hilang bby utk kali kedua sbb accident...sbb mase bby first dulu aku accident mase awl2 preggy gak....memula okey...seminggu lepas tu dh start bleeding....hurm xde rezeki....mase g an-nur gynea aku lak g spain...so aku terus checkup ngn doc biasa yg selalu amik kes aku.......alhamdullillah aku teramat lega tgk bby aku aktif bergerak........tp lepas tu die stop moving...tdo...doc pun ckp mayb sbb die pun terkejut...hurm....aku harap xde pape......doc terus amik urine buat test pe sume.....result amat mengejutkan...dh la kencing kotor.....aku lak terover dedhydrate.......kering sgt2......result xberubah dr mase memula aku msk drip hari tu.....so this time xde kompromi langsung.....mmg aku kene admitted.......aku decide nk g hosp putrajaya sbb aku mmg dh ade rekod kat sane.....
yg sedihnya...hubby aku decide nak aku msk KPJ sban....aku ikut kan je la...memandangkan anak aku boleh la ade org tengokkan....aku xnak msk hosp sbb ni la...aku kesian sgt kat anak aku.......pg2 je....xde buat urine test ke...blood test ke...terus ke admitted.....ish aku sbnrnya sgt2 xpuas hati dgn servis kat KPJ ni....xsepadan dengan bayarannya....aku xkisah la klu die nk charge mahal ckit asal servis sepadan ngn ape yg die charge kan.......baik 100X ganda dok hosp putrajaya tu..........hurm...pengajaran...dan aku klu blh xnak ulangi kesilapan dgn terus bersalin kat sane.....xmooooooooo.........dh la charge cekik darah...servis hampeh gile........

tangan aku bengkak...mcm tangan shrek sbb byk sgt air msk...smpi kene flush beberapa kali...rupanya die slh cocok........tu yg byk kali tersekat........geraaaaaaammmmmmmmm aku.....nurse x friendly.....byk gosip2.......komplain2......byk nye aku xpuas hati.....mmg aku xpuas hati sbnrnya........

bile mase mcm ni....aku terus teringatkan mak aku.....mase ni aku rase teramat2 sedih....xtau kenapa.....emosi aku xberapa stabil mengandung kali ni........xmo ckp byk sgt....cepat terasa...cepat naik hangin.....cepat nk nangis.......xsuka sgt perasaan mcm ni...........aku rase teramat selesa bile ddk sorang.....tp xblh sunyi sgt....aku sendiri konfius dgn diri aku......hubby aku suh aku istighfar byk2....die pun nmpk aku sgt2 byk berubah....cepat marah.....aku kene byk bersabar skrg ni...xleh ikutkan perasaan sgt.........huhuhuhuhu.......

pape pun aku mmg xnak kembali ke KPJ sban...mungkin KPJ lain ok kot.....skrg ni aku lebih tumpukan masa utk kesihatan aku....bby dlm perut yg semakin membesar....walaupun badan aku makin mengecil.......tp bby aku membesar dengan baik.......alhamdullillah....aku nk lebihkan family aku...anak2 dan suami aku....mls nk simpan sume dlm hati.....mls nk masukkan sume dlm kepala..........

No comments :

:: Track je ::