Friday, September 25, 2009

~ Secebis Kisah Raya 2009 ~


apa yang nak citekan kat blog ni ek psl raya aku hari tu.....yg pastinya singkatan bg sume perkataan yg terbuku dlm hati ni...raya thn ni xsemeriah tahun2 sblm ni.......

pertama kali dlm hidup aku beraya dengan baju yg xsiap.....marah sbnrnya aku bile baju yang aku hantar awal2 xtersiap....mmg mencabar.....aku lak sbb kan ingt baju yg berpasang2 tu akan siap xbwk bekalan baju kurung lain.....apa lg mengagau akak mencarik baju kurung..........mcm nk pengsan aku mencari baju.......nak kenekan dengan tema thn ni lagi.....BIRU......aiiyyooo...geramnya aku bile aku pg umah tailor tu kain still ade dlm plastik...xberpotong lagi....xke hangin aku 1 badan.......gerrrrraaaaaaaammmmmmmmmm.......

tu 1 hal.....pastu anak aku lak kene jangkitan batuk yg teruk plus selsema........addooiii...1 hal lak lg...nk tdo mlm pun ssh.....batuk yg teruk smpi muntah2.....sian anak aku.....musim dan faktor persekitaran.....smpi skrg still batuk...terpaksa la raya kedua blk kajang jap...g an-nur specialist....sbb alisya mmg ade rekod kat situ........smlm g klinik kesihatan lak sbb xreda2 batuknya....ade kahak ckit...tp die mcm biase le....lasak...dan semakin lasak.....

aku xamik cuti raya ni..........so cuti aku smpi selasa je.....blk rumah kemas mane yg ptt....aku dpt tau mak aku g holiday reraya ni.....gi cameron ngn kakak aku....best gile...syahdu ckit aku sbb xdpt celebrate raya ngn family kat ipoh....rindu sgt kat sane...mesti meriah dan havoc raya kat ipoh.......

mlm sblm raya kak munira dtg umah....buat projek pertukaran susu....rayyan dan alisya mcm biase same2 lasak....bukan main budak berdua tu......terubat ckit aku bile kak munira dtg.......ntah kenapa raya thn ni aku rase sedih dan syahdu sgt....mayb pembawakkan budak....ntah le.....aku xpasti....mungkin aku rindukan mak dan abah....dan semua keluarga kat ipoh.......

yg pasti byk dugaan raya ni......tp aku tetap bersyukur dapat beraya dengan keluarga aku....ngn hubby dan anak aku.....alisya dan yg dlm perut ni....thn depan insyaAllah raya berempat.....moga aku dapat beraya berempat thn depan......AMIN.........

No comments :

:: Track je ::