Monday, August 10, 2009

Petua untuk H1N1....

aku dpt petua ni dlm email aku....so aku rase elok untuk dikongsikan bersama....dan aku percaya kurma dan air kelapa mmg byk khasiatnya....lbh baik kite mencuba....mengelak lg elok dr mengubati....

PETUA

Salam..... sy baru balik dari thailand . sy ke pulau temelang dan ban tun. apa yang sy nak kongsi ialah cara mereka mengubati penyakit selsema babi. bahan2nya adalah1. air kelapa2. kurma3. mangkukcara2nya1. masukkan kurma ke dalam mangkuk2. tuang air kelapa3. biar sejam dua4. minum air kelapa bersama makan kurma

Salam..... sy baru balik dari thailand . sy ke pulau temelang dan ban tun. apa yang sy nak kongsi ialah cara mereka mengubati penyakit selsema babi. bahan2nya adalah

1. air kelapa
2. kurma
3. mangkuk

cara2nya

1. masukkan kurma ke dalam mangkuk
2. tuang air kelapa
3. biar sejam dua
4. minum air kelapa bersama makan kurma

4 comments :

Na Shari said...

Thanks for da info... :)

Just nak share satu lagi petua:

Minum air zam-zam dengan kurma.

SHIMA said...

petua berguna ni...thanks kak eyna berkongsi...

boleh x shima copy dr sumber akak ni utk kongsi dgn yg lain...minta izin ek copy..hehe

eyna said...

sila la shima.....mmg tujuan untuk berkongsi le pun.....

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Wah..Gud info.Kalau tak baca blog ina ni.Memang tak tau pun ada petua ni.

:: Track je ::