Thursday, August 13, 2009

:: Hello Mama I'm Here ::

salam sume.....pertama2nye aku ingin mengucapkan kesyukuran sbb smlm aku g scan bby kecik ni......alhamdullillah....my baby dh semakin membesar dengan sihat.....baru 7 weeks and 4 days......dh ade heartbeat....laju.....suka sgt smlm......walaupun aku semakin tidak berapa sihat dan xmakan byk.......bby still leh membesar ngn elok.....berkat doa mama n papa untuk bby baru.......

klu ikutkan peod aku yg weng2 tu pttnya bby tu usianya 11 weeks.......and due nye pada 2nd March 2010.....tp bile diukur2 kecik je bby ni....baru 7 weeks 4 days and due nya adalah 28/3/2010......kire ckp le si kakak berusia 2 tahun 1 bulan....leh harap dah tu....

hello....i'm here....Alhamdullillah

psl si kakak....die xberapa sihat....selsema n batuk...smlm lak lepas g checkup utk adiknya...petang bwk die g injection.....demam la plak...mlm td aku bangun dengan hajat dan jelum2 badan die....mengamok die xbg....aku amik cool fever nak lekatkan kat dahi....xbg gak...lastnya aku lekatkan kat belakang badan die.....sbnrnya aku riso gak sbb skrg ni kan mcm2 penyakit....g jumpa doc...doc kate ok...xde pape...just flu & cough biase.....hurm aku pun sama...batuk n selsema......g klinik doc check sekali takut dehydrate...dan doc kate almost dehydrate sbb aku xmakan.....bukan xnak makan...puas aku makan.....sudahnya kuar blk......penat sgt mcm tu.....skrg ni yg betul2 sihat adalah papa.......papa yg menjadi pelindung ketika ini.......aduh....


yang aku kelakarnya smlm....lepas je si kakak kene injection....melalak tanpa henti sbb nak nenen die....tp sian xblh sbb baru lepas titik ubat polio...punyala die melalak kat dlm klinik tu smpi dlm kete.....ckp masa aku bg nenen die terus tdo...sian die penat melalak......skrg ni pun ade hari2nye die ckp2 menguji aku dengan pangai die yg bukan2 tu.....aduuuhhh geramnya aku.....tp xpe....aku kene byk2 sabar ngn pangai die.....biase le semakin adik die dlm ni makin besar die pun makin byk pangai dan akal.......


sibuk tgk org kene cucuk...nangis...



melarikan diri untuk seketika.......

YA ALLAH....sembuhkan penyakit anak aku dan aku....lindungilah kami sekeluarga dari segala penyakit yang merbahaya........AMIN.....

6 comments :

**Nae/Naz** said...

iskk kejap jerrr dah meshaq kan alisya....

Ain said...

k.eyna.. bb yg nmpk keck tu ek..
comel je.. dah dgr heartbeat, mesti syok kan.. semoga selamat sampai deliver..

buat alisya.. jgn nakal2 tau.. semoga cepat sembuh n dpt jd kakak yg baik...

Ieda said...

ina....lepas titik ubt polio mmg xleh bg nenen ker....naper yer...xtau ni

eyna said...

ieda mmg xleh bg le...nti ubat tu xberkesan...cucuk 3 bulan ade titik ubat tu kan....mmg xblh...lepas setengah jam baru leh bg....

Ain said...

aik.. asl ahnaf ms jab 3 bulan x de ubat titik pun..

eyna said...

xde ke ain?....rasenye ade.....hbs bile ahnaf kene titis ubat polio tu?..ain g private ke gomen?

:: Track je ::