Monday, August 24, 2009

:: BuKan BidaDari ::

aku teringat cite ni....cerekarama sabtu hari tu........hurm agak menarik citenye....byk mesej yg tersirat dan tersurat....byk pengajaran.....menarik gak cite ni leh jadikkan iktibar....

mula dengan cite lakonan fahrin ahmad ngn umie aida...looks very loving couple.....tp dlm kesempurnaan tu ade gak cacat nye......si suami mula main kayu tiga.....alasannya untuk saje2....just to have fun.....men need to be noti sometimes....huhuhuhuhu...mcm mane tuh?...leh terima dek akal x?anak dh berderet....but somehow die still xabaikan tanggungjawab die pd family....cuma die ade buat curang ckit......aku pun confiused ngn statement ni........

wife die lak dr mula pakai tudung baik je rupanya....berubah menjadi pompuan yg ntah pape....klu mmg dh azali xpakai tudung xpe le.....alasan nak amik hati suami...dan sedihnya suami lak xreti nak hargai......sedih2.....

lastnya diaorg cerai sbb si isteri dah bermain cinta ngn lelaki lain yg lbh open minded dan sporting.....xmengonkong.....

bg aku sbg seorang lelaki dan suami....lelaki harus bimbing isteri dan menunjukkan contoh yg baik sbg ketua keluarga...menjadi khalifah pada isteri.....bukan menyalah gunakan kuasa yg ade pd diaorg.....untuk pompuan lak...sblm buat fikir dulu...sbb tau2 je la....org pompuan ni terburu2 dlm buat keputusan.....so mmg byk pengajaran cite tu....sudahnya diaorg nyesal.....

so end of story......................

2 comments :

MuNiRa @ uMMi RaYYaN said...

akak tgk gak cite ni.. tp, tgk skip2 la... bese la... akak kureng sikit dgn cite2 melayu ni...
tp, ending die x bape best... sbb laki tu dah ngaku salah, si pompuan ni lak x mo time lg... sbb die suh laki tu berubah & die pun nak berubah sama...
apalah salahnye, diorang baik balik & sama2 berubah kan...
sian kat anak2....

eyna said...

tu le...agak selfish....ego melangit....ina xde keje....dok umah mil layan je kak....nk g terawikh xdapek de.....

:: Track je ::