Sunday, July 26, 2009

..:: Still KonfIus ::..

aku still confused...psl ape ek?.....psl pregnancy aku le....aku pregnant ke?...hari ni mcm hampeh...gi klinik pastu sume mcm g klinik desa....sengal je....mayb sbb sunday...so xde doktor yg bertauliah....bile aku tunjuk test kid sume setuju aku mmg dh preggy.....tp aku rase xde perubahan....cume perut aku je la....mmg sedia ada besar......klu terus mcm ni aku bersyukur le...sbb aku blh menjadi lebih kuat.....

mungkin ade hikmah gak......sbb aku kene melayan kerenah anak aku yang noti tu.....hurm...lately ni mmg rajin gile die buat hal....xblh silap sikit....berguling la die mcm nak rak.....aku tgk muka die kesian gak...tp xpe.....aku yakin anak aku boleh berdikari......aku pun xkan abaikan tanggungjawab aku sbg mama die....walaupun badan aku mcm ni...aku kene kuat.....kene tabah......amik contoh mak aku yg membesarkan kiteorg 7 org tanpa bantuan sapa2....so mmg akan ade rezeki untuk anak aku......baik untuk si kakak sulung.....dan adik kecik dlm ni....

hubby aku?...still confused gak...sbb result ni mmg unexpected langsung.....perut aku rase mcm nk period....xde morning sickness.....xde mabok2.....cuma rase lenguh2 badan je la.....makan pun main bedal je....cuma lepas makan je rase mcm loya.....mayb not time yet...tp klu berterusan mcm ni aku xkisah....aku xblh manja2 sgt.....

mulanya mmg aku xjangka ngandung....mlm smlm aku g urut kat makcik yg biase aku urut tu....tup2 die ckp rase mcm ade....die suh aku check UPT...blk terus beli n test...terus naik 2 line...aku sendiri dpt rase degup nadi bby aku....aku nk wat ultrasound.....doktor lak hampeh....haiiyyooo...aku xsuka la mcm ni.....aku nak kan kepastian yg betul2...bukan mcm ni......aku tetap bersyukur....aku klu boleh biar anak aku ni selamat lahir kedunia.....fobia ckit ngn pengalaman....tu yg membuatkan aku risau.......aku rimas ngn perasaan aku sendiri...TOLONGGGGGGGGG............

3 comments :

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Aduh ina,don't be khuatir.Conform ina preggy tu.Line positif tu terang.Intan dulu pun gune upt mcm tu kat klinik.
Ok la tu kalau ina tak m/sickness.Intan dulu pun tak brape trok m/sicknss.Jeng3,agaknya adik ticha tu boboi la.Hehehe.Jgn risau2 k,tak elok.

Rizziela said...

tahniah ena.....
jaga kandungan baik2 tau

Ain said...

tahniah k.eyna..jaga diri baik2 tau.. beshnyer...

:: Track je ::