Wednesday, July 29, 2009

..::: MuLa BerPestA :::..

anak aku...NUR ALISYA SUFIYA...mula buat pesta samba lak die skrg ni...addooiii..mmg menguji sungguh tahap keibuan aku....xblh silap ckit....menangis...meraung2...terjerit2 smpi serak sore die.....geram pun ade....sian pun ade....mayb die tau die kene berkongsi kasih nti.....tp bukan bermakna aku aku xsyg die okey....tiap2 anak mesti ade bahagiannya....aku tetap sygkan anak aku dan cuba untuk berlaku adil.....
biar la org kate konon nye nti aku ade bby aku dh xsyg alisya....hellooo.....die anak aku....aku lahirkan die......aku yg berhak sepenuhnya......aku tetap syg setiap anak aku sama rata.....insyaAllah aku akan cuba bahagikan seadil2nya pada kesemua anak aku......aku nak anak ramai...mcm family aku......meriah dan gumbira.....
mungkin ni dh ironi bile ibu mengandung anak yg sedia ada mesti buat pangai.....hahahaha...aku ingt lagi masa kakak ipar aku yg sulung tu ngandungkan Atin....haiiyyooo...si abg asyik menangis je....xblh silap ckit....pastu siap ade gaya lak....masa tu geram pun ade.....aku blm faham mase tu....bile mak aku jelaskan baru aku faham dan skrg aku mmg faham sgt2.....alisya skrg asyik nk menempek....nak bergayut je ngn aku...xblh silap ckit.....over sensitive org kate....huh....aku xjd marah bile die buat pangai...aku pujuk die sebaik mungkin.....klu die tengah berguling mmg xkan ade manusia lain yg boleh pujuk die...aku le manusia tu....huhuhuhu...si kakak alisya yg suka buat pangai......
nasib aku kali ni aku xde alah sgt.....ALHAMDULLILLAH...mungkin sbb aku kene handle anak and rumahtangga aku.......tp sebaik2nya....walau seramai mana anak aku......aku nak didik kesemua anak aku sendiri....dengan usaha dan titik peluh aku....selagi aku termampu dan terdaya....Moga Allah rahmati dan berkati niat suci aku......anak aku tanggungjawab aku dan suami.....anugerah Allah yg sgt2 tidak ternilai....AMIN.....

1 comment :

Ain said...

amin.. btl tu kak.. kita sebagai ibu nk sedaya upaya didik n jaga anak kita sendiri kan. Susah payah yang lalui tak penting, yang penting, kepuasan dalam mendidik anak kita..

:: Track je ::