Thursday, July 9, 2009

:: Kisah weekend ::

huh weekend hari tu amat menyeronokkan...sbb ape?..sbb mak aku dtg...abang aku yg no.2 pun dtg.....best sgt dpt melepaskan rindu...alisya pun same dpt le bermanja ngn atok nenek die.....bukan main mengada....xde kemana sbb nk spend time lbh ckit...just kitaorg g nilai utk beli tikar mak yg aku janjikan ngn tikar umah aku....no more carpet since alisya skrg alergik pd habuk....pastu blk umah mentua aku sbb abah aku tingin sgt jumpa besan die.....

yg xbest nye semasa nk hntr mak aku blk..ade insiden buruk yg terjadi...yg memaksa aku menebalkan muka.....kurang ajar sungguh polis bantuan kat kl sentral....mmg xreti hormat org...dan mengejutkan sbb bukan aku mangsa tunggal...rata-rata aku cite kat member sume kata diaorg pun kene benda yg sama...so mmg xptt letak manusia-manusia kuranga ajar mcm tu kat tmpt penting....KL Sentral penting tu...transit tu sesapa utk kemana-mana......klu dieorg xreti hormat org mmg malu malaysia dibuatnya.....panjang citenye dan aku tersangat marah dan benci ngn polis bantuan yg gile kuasa tu.....telah melanjutkan aduan kepada pihak berkuasa.....siapla korang nti.....masa aku buat report...Polis Diraja sendiri ckp Polis bantuan ni mmg kurang ajar...memalukan nama polis sbb diaorg pinjam baju polis.....mmg gile kuasa hbs....

terlepas peluang aku nk g umah ain dan beramah mesra ngn member2 forum...tmbh lak hari tu yg ruginya ada kak ummi.....n si cilik glamer irfan...xpe le xde rezeki kan.....huh nk buat mcm mane...ptt le pg tu mata aku asyik bergedip je............ni baru stop sbb terima berita yg result yg aku nanti2kan adalah -tive....hahahahaha....

so pada anda-anda sume klu pg KL Sentral tu...jaga2 le ngn Polis Bantuan yg xsedar diri tu....sungguh memalukan bile KL Sentral mengupah manusia yg xreti hormat pd org......so jom kite renung-renungkan apa rasionalnya diaorg ada kat situ...ptt nye diaorg xptt diberi nama Polis Bantuan...memalukan nama institusi kepolisan yg melindungi negara....

4 comments :

Na Shari said...

Sorry for asking...

Polis bantuan tu buat apa...Nak juga tau coz taknak la kena kat saya pulak...

eyna said...

hurm....susah nk cite kat sini...silap statement eyna lak kene nti....but for sure diaorg mmg xde budi bahasa...xtau hormta org....tu pun terjadi kat kawan2 eyna yg lain....just berhati2 k.......

Kak Ejja said...

tu diaaaaaaaaaaaaaa..

aku mai dah nak bikin kecoh kat sini... wakaka...

eyna said...

sila la kak ejja....welcome to da club........

:: Track je ::