Friday, June 5, 2009

”right is right, even if everyone is against it, wrong is wrong, even if everyone is for it ! !

aku dpt ni dr kawan aku.....thanks babes.....betul tu....right is right....aku mmg berada dipihak yg benar dan betul.....n manusia tu berada dipihak yg sebaliknya.....walau byk mane ko membawa cerita pasal aku...keburukkan aku....aku tetap dengan cara dan pendirian aku.....

yang benar tetap benar wlu ko menagih simpati pd org yg xdgr cite 2belah pihak.....terima kasih kerana bg aku mengenali diri ko selama ni.....xde yg bernilai dan berharga untuk aku mengenang psl ko...tengkiu ko bg aku belajar tentang manusia mcm ko....aku hargai yg itu je....

aku ingat dulu....ustazah aku penah bercerita psl berani kerana benar dan takut kerana salah....aku berani sbb aku mmg benar...die xberani nk menonjolkan diri sbb die xtau mane kedudukan die...yg die berani komen dan menyorok diri.......dan terus berlakon dan bertopeng....hurm...dunia...dunia....full stop......hopefully u will not make my life be more miserable.....jgn kacau aku lg.....aku xnak ada apa2 kaitan ngn ko......

skrg ni aku kene pandang kehadapan...aku kena berani dan terus menjadi diri aku....ni cabaran untuk aku....benda yg lepas xblh ditarik blk....dan yg pasti klu blh ditarik blk....aku xnak berkenalan dan rapat dengan manusia xmengenang budi tu....xmau...xmau....benda ni mengajar aku......thanks alot.....

9 comments :

Anonymous said...

dunia dunia dunia????
jagalah suami & anak sndri tul2 k??? jgn lh jga hal org len smpi mnyemakkn kepala anda sndri... huhuhuhuhuhu~~

eyna said...

aku?...semak kepala?...no way....tambahan untuk org mcm ko...ish...xkuasa la...kan aku dh ckp...ko xde pape makna la utk aku...org pengecut,hipokrit dan busuk hati mcm ko....buang karen aku je la.....xhingin aku....

ko xpayah nk mengajar aku mcm mane nk jage anak ngn laki aku...tu hak aku....

dasar xfaham bahasa kot ko ni....ni blog aku...penulisan aku....suka aku la nk tulis pape ponnn.....klu aku nk ckp ko ni mulut mcm longkang ke....ko ni pompuan xtau malu ke....suka aku le....ade aku suh ko taipkan ke utk aku?...xde kan......

ish suka la ko komen blog aku....mmg aku sentiasa ada dlm ingatan ko ek?....hehehehehehe....teruskan ye cik J....aku xkisah....ko tu pengejut...bg komen pakai anonymous.....pki je la google acc ko....nape xnak?...sbb ape?....KO PENGECUT LA PLASTIC.............
nmpk sgt ko xtelus dan plasticcccccccc........uuwweekkk.....

diingatkan sekali lagi.....aku tau nak jaga keluarga aku....ko tu pastikan diri ko tu laku....jgn asyik nk menabur cerita palsu.....ish manusia psyco.....

Anonymous said...

owh ini ke manusia tuh..ahahha..sygku j..buat apa ko bkk blog si bodo nih?jgn buang masa nak tgk blog si bodo nih cm nih hanyalah buang masa okie sygku j..baik kita bersuka ria..byk lagi tmpt lain boleh keje dr keje ngn org mcm ni..pd aku hanyalah mmg2 mmbuang masa...ops* saudari sape nama ko? eyna yeh? urgh! nama kg..yark! aku ske ayat2 ko nih ahahha..pantas dan berbisa..bijak berkata2...tp aku rasala ko pon tak lah sebaik mana pon kan...(kata2 hina tahap hanjin aku ckp tuk ko) cermin la muke tuh asik dok la nak mengaibkan org kat blog ko nih...nak cri publisiti murahan..aiyoo pls.. la.. (ekceli aku pon tak teringin nak baca tp disbbkan org mengaibkan kwn aku so aku pantas menaip website blog bodo ko nih larikkkkkkkkkk.. arios~

eyna said...

hurm....kawan die rupanya....ko dgr cite dr kawan baik ko tu je.....agaknya mmg korang jenis manusia sepesen....

blog bodo?ko bace gak kan.....aku haramkan manusia mcm korang ade dlm hidup aku....faham....ckp kat kwn ko yg mcm bagus tu....aku xkan terima die smpi aku mati.......

ko ni xfaham kot....mmg dasar korang ni manusia xfaham bahasa...buta huruf.....aku xpenah judge diri aku ni baik sgt.....

ko tu xtau ape2 nk sibuk ngacau hidup aku apsal....pg mampus le....korang xde bawak pape makna dlm hidup aku la wei..............boleh blak...pengecut.....

Anonymous said...

ayat mcm bdak2 siott..adeh nih kalu dpn aku mmg dah kene ngan aku hahah..mari2 gado2 besh2 aku pon tak de keje..hehehhe aku tak sbelahkan sape2..alahai cik eyna oii aku baca blog ko pon sbb aku nak gak lah tgk org yg buat mmbe aku smpai resign..isk2 nih lah orgnye..dia pon tak heran la tak berkwn org jenis monyet cm ko isk2 kasihan..kami berjumpa da gelak2 sama2 tgk blog sengaL ko nih hahahha..tak de pon aku tgk muke mmber aku tuh sedih ble tgk blog bodo ko ni mengaibkan org hahha..relax lah weii..tak yah tachin2 wawawa... ko pon bukan nye bwk apa2 makna pon ko dlm hidup dia..yeah~ majulah sukan tok negara...huhuhu~ dia x mati pon tak keje kat tmpt ko tuh

Anonymous said...

hungah2..

eyna said...

ade aku heran ke die ade ke xde....tp yg pasti aku bahagia die xde......suka korang le nk gelak smpi mampus pn....aku pedulik ape....

die nk sedih ke nk gembira ke....xde kene mengena ngn aku....aku bekerja pn utk aku...bukan utk sesapa....resign sbb aku?....bukan ke org kat sini ramai yg xsuka die...bukan aku je tau....huh.....ramai komplen....malas je nk cakp...

huh...cik savior...tolong ajar kawan tu cara berkawan k.....ngn korang mungkin le blh msuk...tp kat sini rasenye xperlukan org mcm tu....xde budi pekerti....org memberi die xtau nk hargai....huh...memalukan....

org kate msk kandang kambing mengembek....tp kawan ko msk sini buat perangai mcm ade virus H1N1...virus ape tu ek....virus BABI ek...ko pn ade virus tu ke?...ish...ish...ptt le 1 kepala....ptt kene kuarantin ni....

huh.....sian...sian....dasar gile gak ko ni kan....nak buat lawak tp xlangsung....

takat msuk blog aku dan menyemak curik ayat aku...jgn le....create blog ko sendiri k....luahkan apa yg ko nk...jgn menyemak dlm ni...eh lupa lak...dlm FB leh post kan....

Anonymous said...

hurmm masin mulut ko sbt2 penyakit tuh aku doakan la ko yg dpt.. :)

eyna said...

sian...sian mmg sah buta huruf.....ko tu mmg dasar pembawa penyakit tu.....AMIN......

:: Track je ::