Monday, June 8, 2009

Rahsia Ayat Allah S.W.T

Dari seorang sahabat :UBAT SAKIT MIGRAINAyat-Ayat Allah -Base on true story from others......

Story 1:Alhamdullillah. ....I'm an acute migraine sufferer to the extent ofvomitting and becoming imbalance. Every time it happens, I have totake antacid & synflex.Antacid is to line the stomach before taking synflex which is astronger pain killer than panadol.This is to let you know the strength of synflex that so much so Ihave to take antacid prior to swallowing synflex. This worries mequite a bit as taking painkillers posed other health concerns later.. I've tried many times tomanage it without swallowing synflex but it got worst. Hence, I'mresigned to probably take synflex for the rest of my life at thattime!

Then, one day, one of you have so kind-heartedly emailed me the waysand how to cure headache by one Singaporean Ustazah (sorry can'tremember the name of thesender as well as the Ustazah). The method includes reading this ayatQuran. I've tried it and Alhamdullillah, being a bad migraine suffererI'm amazed at the miraculous cure! However, you have to do itrepeatedly.For once in my life, I did not need to take synflex anymore! You see,strangely about migraine sufferer, we can feel when the attacks arecoming and when it startsto ebb away. So, friends, save this method onto your handphone"Notes" or "To-do List" so that when you have a headache and withstrong conviction, do the method, Insyaallah, it will work!

1. Read Al-Fatihah (1 x)
2. Read Surah Al-Ikhlas (3 x)
3. Read Surah Yassin ayat ke 58 "Sala mun Qaulan Minrabbirrahim"(3 x)
4. Read Selawat Nabi (3 x)What I did was, I blew it on my palms and put my palms on my head fora while.

After that, I repeat the whole process again. Another sisterhas shared her experiencebelow.

Story 2 : My sister was staying with me some months ago. My sister was bleedingprofusely ??lt;I>akibat pendarahan dalaman??lt; /SPAN> (internalbleeding).
TeringatkanPak Kiai di Rawang yang sering merawat sister itu, I asked my nieceto call and ask him what we should do? He said"baca ayat 58 dari surah Yassin dan niat sambil meniup kearahduburnya bagi menghentikan pendarahan tersebut".

So my niece pun buatlah. A few seconds later darah pun berhenti..Alhamdullilah, leganya. From that day onwards, itulah yang saya buatapabila ada orang yang perlu bantuan menghentikan pendarahan.RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surahtersebut "SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM" diulangsebanyak 7 kali untuk 7 niat baikmu, Insya Allah, dengan izin YangMaha Esa danMaha Kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan..

Sampaikan kisah pengalaman ini kepada sahabat2 anda kerana tiadakerugian kita berkongsi serba-sedikit ilmu yg kita perolehi, apatahlagi sekiranya ilmu itu dapat memberi manfaat kpd seluruhumat manusia. Seandainya anda sendiri pernah mencuba cara ini danmendapati ianya berkesan utk mengurangkan dan/atau menghilangkansakit migrain anda, harap sudilah berkongsi pengalaman anda utkkebaikan bersama.InsyaAllah dengan berkat dan keikhlasan hati kerana ALLAH.AMIN

3 comments :

ellymagic said...

finally . . . mcm taw je saye tgh migraine . . . menikam2 kepala ni . . aduuh . .

Sya MS said...

hi eyna. rajin ye update blog- tahniah, keep up the "rajin" good work- hehehe..
susah nak cakap manusia ni kan? macam-macam perangai. ada tu yang kita dah kenal lebih setahun, masih boleh bertindak kejam pada kita. ingatkan "sahabat", tapi ternyata bukan. bukannya dia tak sedar, tapi sengaja tak nak hiraukan luka yang dia dah tinggalkan kat kita. apa lagi nak minta maaf jauh sekalilah. tapi tak apalah, Allah tu Maha Adil. saya percaya setiap yang berlaku, baik buruk, ada hikmah di sebaliknya. cuma saya berdoa sangat-sangat untuk diri kita yang dah terkena ni, jangan pulak buatkan kat orang macam tu. sebab sakit sangat..

sabar dan kuatkan semangat. ingat, masih ramai lagi insan lain di dunia ni yang sayangkan kita..alhamdulillah..

eyna said...

thanks sya....really apprecite your support....huhuhuhu...

eyna mmg jangka benda2 mcm ni akan jd....fitnah ade dimana-mana....tp manusia tu mudah lupa pd silap sendiri kalau die sendiri xde niat untuk berubah.....

eyna tulis ni pun just trying to express my feelings...bukan nak mengaibkan ke ape....org yg buta hati dan mata je yg xtau nk menilai.....biarkan la....eyna xnak ingat pape psl benda ni...biar luncai terjun dengan labu-labunya....xssuuukkeee.....

:: Track je ::