Monday, June 8, 2009

:: 3R mY FaV ShOw ::

semalam awal-awal lagi aku cop nk tgk 3R.....rancangan yang best dan interaktif...aku suka cara pengacara yg bersahaja dan sesuuuaaii sgt dalam mengecarakan rancangan ni....
bagi aku 3R adalah show yang memberi maklumat yg bermanfaat dan bersesuaian dengan gaya hidup kini.....semalam tajuk die best...psl jenayah cyber ni le...kesan-kesan alat-alat komunikasi yg ade...disalah guna.....cthnya email kite diceroboh oleh majikan.....rakan sekerja dan sbgnya...

and the best part is.....'penceroboh' yg cuba nak menyemak dlm FB, blog or mane2 webpage personal org lain.....die mmg xde hak nak menggangu privasi org lain......seperti contoh memberi komen mengarut dan jike pemilik tu merasa terganggu die boleh melaporkan pada pihak berkuasa....

hubby aku pun suka tgk 3R and smlm die mmg ckp tajuk tu mcm ade kene mengena ngn aku yg menjadi mangsa manusia maniac yg menggangu blog ngn FB aku dengan cite-cite fitnah dan cacian dioarg.....so die suh aku buat report....tp aku blm kejam nk buat mcm tu....aku xyah pg
jauh....turun bwh bg URL blog aku pd pihak yg sepatutnya...mmg dh ok dh...mmg kene pada tempat dan masa......smlm pun 3R ade bg saluran mane yg ptt kite buat report....pertama pihak polis dan SKMM....polis under kementerian hubby aku dan aku sendiri di SKMM...so mcm mane tuh?...xsusah kan?
tapi aku ada hati perut lagi...aku blm jd manusia yg terlalu busuk hati.....huishh..aku baru je xnak ingt benda2 bodoh ni...tp luka aku masih berdarah....dan kali ni mmg dalam gile.....
so rakan-rakan semua...tontonlah 3R....RESPECT...RELEX...RESPOND...go..go..go...3R....

No comments :

:: Track je ::