Friday, May 22, 2009

< Kenapa aku garang sgt >

tajuk bukan main kan....tp tu le kenyataannye....nape aku garang sgt...nape aku straight sgt...hurm mungkin sbb pengalaman...jujurnya dulu aku xmcm ni...aku mmg xsuka nk marah-marah ni...skrg pn x...klu xkene gaya dan dh guris hati aku mmg senang aku melenting kan.....

aku ingt lg dulu aku mmg antara yg suka menangis bile terusik ckit.....klu x kene je nangis...even skrg pn airmata aku mmg murah....senang je mengalir...nmpk je garang n ganas.....aku perasan sumenye bermula bila aku mula bekerja....aku mula mengenali alam baru.....mase sekolah takat tunjuj ckit2...mase kat uitm ckit2....1st experience keje ckit gak....tp disebabkan asyik kene buli ngn makhluk Allah yg hitam tu...aku jd agresif...mula menjadi manusia yg tidak mahu lagi ditindas...tidak mahu dipijak-pijak kepala.....

lepas tu aku mula keje kat subang....kat sane aku jd lbh agresif....pantang ade peluang mmg aku capai....tp aku xpenah jatuhkan org lain....cume xsuma yg tahan ngn pangai garang aku...diaorg panggil aku 'singa betina'....aku senang je....10 ribu org baik ngn aku....aku blh balas lbh dr yg spttnya.....10ribu org usik aku....mmg nahas le...tp yg pasti aku xmenyimpan dendam......

aku klu dh naik hangin xkire lelaki ke perempuan...sume aku hanginkan.....aku pedulik apa...janji hak aku terbela...janji apa yg aku buat betul.....aku xnak silap org diletakkan atas aku.....pastu org yg spttnya kene seronok berjoget belakang aku....aku xreti jd manusia hipokrit....

pastu aku keje di puchong dan balakong dh ok le ckit...sbb xde manusia yg menyakitkan hati aku....tp bile aku keje sini ade lak agenda yg menyakitkan hati aku....yg membuatkan aku kembali menjadi 'singa betina'....huhuhu...tp dh ok....aku buat mcm tu sbb aku nk org tu belajar....bukan nk buli....klu nk buli aku xtlg....

aku xkisah org nk kate ape2 kat aku.....sesapa yg kenal rapat ngn aku mmg tersangat tahu mcm mane.....sume lepas kat mulut tp xde simpan dlm hati.....aku xnak rosakkan hati dan pemikiran aku sbb org lain......aku nk bahagia dengan cara aku......

aku adalah penghibur dalam keluarga aku....klu ade kenduri xde aku mmg sunyi...even ex-company aku pn sunyi aku xde....hurm aku blh menjadi pelita yg menceriakan hidup org....dan aku blh gak jd singa yg boleh merobek hati org....

aku tulis ni sbb terpanggil komen kwn lama aku...dia kata kemana aku pg ade je yg aku nk gaduh....hurm xsume k....hanya certain tempat dan manusia yg menjadikan aku 'singa betina'....klu x aku mmg manusia normal...yg happy go lucky dan easy going....dan aku mmg bukan moody person...mcm mane ade masalah akan aku simpan dr org.....

pada org2 yg pernah aku sakitit hatinya....aku benar2 mintak maaf...aku mungkin melakukan sume bukan dlm sedar.....aku terlalu marah.....tp aku mmg xpenah simpan dlm hati...mcm aku ckp...xde manusia yg sempurna....aku sendiri xsempurna...tp xslh utk kite saling menegur dan membantu untuk membaiki kesilapan dan kelemahan diri....

moga kite sume bisa menjadi manusia yg membela nasib diri...berdiri dikaki sendiri....dan berani kerana benar.....jdlah diri anda sendiri...kerana kite akan selesa bile mcm tu.....hipokrit dan plastic mmg bukan aku....transparent adalah aku.....

2 comments :

**Nae/Naz** said...

mmg leh kawan la kita due ni ahaks2...apa zodiak eyna?

eyna said...

eyna pn rase mcm tu....tu yg dok suke bace blog nae tu.....wakakakaka....setengah calender kate libra...setengah kate sagitorius.....nae lak....

:: Track je ::