Tuesday, May 12, 2009

:: menitis air mataku ::





pagi tadi aku bace post ayu kirana dlm FHA....xdpt aku tahan air mata aku mase bace luahan perasaan die saat rifqy kene admitted.....huh...sungguh besar ujian die....teramat besar.....luluh hati bile tau anak kite ade penyakit yg plg ditakuti.....
aku teringat lak mase alisya demam panas dan suspect menigitis....mase doc kate mayb ade virus dlm otak anak aku...aku rase mcm nk pengsan....air mata aku mengalir laju....menigitis....walaupun aku blur2 xtau ape kejadahnya menigitis tu tp yg menyedihkan aku bile doc nk amik air tulang belakang anak aku....tanpa aku sedari laju je air mata aku mengalir....aduh sedihnya aku mase tu....aku xblh buat keputusan sbb mase tu hubby aku blk tuk amik baju aku dan anak aku.....
mlmnye lepas hubby aku setuju utk prosedur LP....aku redha....dlm bilik tu aku dgr suara anak aku meraung....aduh sakitnya...anak aku kene amik extra bius sbb die melawan.....doc takut tersalah cucuk dan lain lak jdnye.....aku kat luar mcm nk pengsan ke hulu dan ke hilir....mmg aku xkuat time tu....



doc kate anak aku akan di observed selama seminggu dan dlm mase tu kene amik antibiotik melalui drip....kesian anak aku...xpenah lena tdo nye.....setiap 6 jam mesti ade ganguan dari nurse utk masukkan ubat...mcm rifqy anak aku meraung sekali lg.....hari2 kat hospital aku rase lambat sgt mase tu....mmg berdebar nk tunggu hari result die kuar....


lastnye doc sahkan anak aku mmg -tive dr segala virus...otak anak aku kene scan dan alhamdullilah mmg sihat....dan memeranjatkan aku dan doc sendiri...ada 1 sel yg begitu aktif dlm kepala anak aku yg die sendiri xdpt nk kenal pasti....aku sendiri dpt tgk ngn mata kepala aku sendiri.....mungkin dengan sel tu die kini kian aktif dan ligat...walaupun xbape sihat...


baru2 ni die kerap demam...fungus dlm mulut dan leher....risau sgt...huhuhuuhu...smlm baru blk dr klinik....mata lak sakit mayb jangkit dr aku hari tu........sian die...aku harap die capat sembuh....mcm2 dh aku usahakan utk die....

utk ayu....Moga lebih tabah dan berani...sume ni dugaan dan Allah xkan menduga kite jika kite xmampu untuk memikul sume dugaan tu.....Moga Rifqy syg akan terus sihat dan aktif tanpa dibelenggu penyakit tu.......AMIN.....kuatkan semangat ayu demi rifqy...anak anugerah terindah dlm hidup kite dunia dan akhirat.....

No comments :

:: Track je ::