Monday, May 18, 2009

~ Happy BiRthDaY to My MuM ~


Salam n Morning....pertamanya aku nk wish HAPPY BIRTHDAY TO MY MUM YG KE-61...huhuhuh....dh lanjut usia mak aku.....aku syg die sepenuh hati aku........xde yg lain dpat menggantikan tempat die dlm hati aku....die la mak aku dunia dan akhirat....


menjadi mak aku sesuatu yg bukan mudah....harus mendidik kesemua 7 org anak-anaknya...aku ingt lg mak aku bersusah payah membesarkan kitaorg...walaupun xde le semewah mane tp kami cukup serba serbi....mak aku gigih demi membantu keluarga.....mak aku xpenah kenal erti lelah....mak aku buat segala-galanya untuk kami semua.....aku mmg nk tgk mak bahagia skrg ni.....walaupun mak aku sedikit laser mcm aku...tp dlm hati die xpenah berdendam...luaran mmg nmpk kasar mak aku....tp dalaman hanya Allah yg tahu bagaimana lembutnya hati mak aku.....


aku tau...aku penah duduk didalam rahim die selama 9 bulan....mase nak melahirkan aku hampir terputus nyawa die....sbb darah tinggi naik mendadak....aku dah la bersalin kat private...kelam kabut doc hosp dtg...n alhamdullilah....aku dan mak selamat......sbb tu aku terlalu menghargai mak aku yang bertarung nyawa untuk aku......dah la semakin besar aku xblh berjauhan dr mak aku...asal mak aku jauh dimata aku akan melalak...."mmmmaaaakkkk"...sampaikan mak aku nak bergerak pn susah.....hehehehehehe....


skrg ni aku jauh dr mak aku....jauh di mata tp terlalu deeeekkkaattt dihati aku...aku saaayyyaaannnggg sgt kat mak aku...dia lah ratu hati aku selamanya.....walaupun aku telah bergelar isteri dan tanggungjawab aku harus lebih pada suami....pertalian darah aku dan ibu aku xkan terputus....die la pelita hati aku selamanya......hanya die yg benar2 memahami aku.....


Moga Allah panjangkan usia mak aku....gembirakan hati die...bahagiakan hidup die....sempurnakan hari die...sembuhkan segala penyakitnya.....moga die menjadi ibu yg terbaik di dunia selamanya...


Mak....Adik saaaaaaaaaayang mak sangat....SELAMAT ULANGTAHUN....AMIN.......

No comments :

:: Track je ::