Thursday, April 2, 2009

:: Methodist Girls School Ipoh in memories ::




MGS IPOH...our alma matter.... ~ OUR UTMOST FOR THE HIGHEST ~

Methodist Girls School Ipoh....tempat dimana aku menimba ilmu dari darjah 1 sampai la aku form 5....sungguh banyak memori aku kat sekolah ni...yang manis dan yang pahit.....aku mula menimba ilmu dan mengenal erti sahabat, erti keperitan, erti kegemebiraan...sume disini.....mase aku memula masuk kakak aku mase tu darjah 3 aku lak mesti la darjah 1 kan.....hurm aku ingat lagi kat kantin sekolah aku tu...aku suka sgt makan mi sup uncle cina ni...sup die mmg sedap.....aku ni kan org xbape senang..so aku dpt la tajaan makanan RMT...hehehehe..hari2 menu yg same...nasik lemak...xpn mi sup....xlame la aku dpt RMT tu......dlm sthn je......

aku dulu mase sekolah rendah mmg xramai kawan melayu.....kawan cina ade la....pastu aku ingt lg mase darjah 3 aku selalu sgt gaduh ngn budak india sorang ni....pastu bile nak blk kitaorg ok blk.....esk gaduh blk......nama die Parveen Kour....aku ingt lg...member baik aku yg cina lak namanya Lee Pui Yee...ntah ape la diaorg buat skrg kan......

Masuk sekolah menengah lg adventures....aku dh mula kuar tanduk ngn ekor.....member aku pn dh lain....Kenny,Kema ngn Ikin adalah antara member baik aku.....skrg ni sume bwk haluan masing2...kekedang je ade contact....mase aku form 1 aku masuk concert mase tu...kelakarnye bile aku ingt balik...kitaorg nyanyi dan nari lagi elite....GIG....bile ingt2 blk mcm bodoh pn ade kan......mase form 4 pn aku msk drama wakil class....dan yang membanggakan kitaorg menang...yahhhooo.....

masuk form 5..kebanyakkan cikgu yang mengajar kakak aku ajar aku sekali...sume complain aku ni xmcm kakak aku....mulut xreti diam.....ade je agenda.....aku ingt lagi mase form 4 aku ngn member2 aku kene denda diri kat badminton kod sbb xconcentrate mase dlm class....tengah panas lak tu...cikgu siap lukis bulatan lg....mmg aku nakal dulu...cikgu pn naik pening ngn aku sbb aku mmg jauh beza ngn kakak aku yg suke berlakon depan cikgu tu........

dan sekarang walaupun aku mmg nakal...aku tetap aku....aku tetap berjaya walaupn xla sehebat mane.....aku still dapat end up hidup aku sebagai seorang pelajar universiti.....UiTM.....destinasi aku seterusnya.....kat sane pn leh tahan aku happening.....gilossss ko eyna.....Aku doakan sgt2 agar anak2 aku dpt jd lbh baik dr aku.....AMIN....

No comments :

:: Track je ::